Iris Poldervaart

Het kapsel van Annic van Wonderen

16 april 2015

Elke donderdag geven wij stijlvolle, interessante vrouwen een ‘The Chair Blow Dry’. Terwijl één van onze The Chair Professionals hun coupe verzorgt, bijwerkt en stijlt, vragen wij deze inspirerende ladies alles over hun kapsel.

We kunnen niet meer om haar heen: Annic van Wonderen is niet alleen al jaren lang hét gezicht van I love fashion news, ook schreef ze een boek over ondernemen en lanceert in het najaar van 2015 haar nieuwe bedrijf: The Big Network! Het is een online en offline netwerk voor ondernemers, met als doel hen een platform te bieden om zichzelf en hun onderneming verder te kunnen ontwikkelen, geïnspireerd te worden en te netwerken. Hoog tijd om deze ondernemer én fashionista te onderwerpen aan een vragenvuur over haar kapsel.

Q: Heb je al veel verschillende looks gehad?

Ik heb krullen van mezelf, maar ik houd niet van krullen. Ik heb het altijd lang gehad, al vanaf m’n derde. Mijn oma noemde mij altijd goudlokje. Ik heb veel haar, maar geen dik haar.

Q: Welke hairstyles draag je graag? 

Met een scheiding naar link, maar ik doe ‘m de hele dag heen en weer. Soms heb ik een halve staart en thuis draag ik het vaak in een knot of knoop (zonder elastiekje). Dat blijft dan we zitten door m’n krullen.

Q: Is je haar belangrijk voor je?

Mijn eerste reactie zou zijn: nee, want ik heb het altijd hetzelfde. Nu ik er over nadenk een bob te nemen, kwam ik erachter dat ik toch niet zo makkelijk ben. Ik heb de vraag ‘wel of geen bob’ op social media gesteld en ik kreeg zóveel reacties! De meest gestelde vraag aan mij is trouwens of ik extensions heb.

Q: Heb je ‘haarproblemen’ en zo ja, welke?

Statisch haar, maar ik heb een truc: haarlak er overheen spuiten!

Q: Hoe zie je haar routine eruit?

Ik was mijn haar om de dag en één keer per week was ik het met Shu Uemura, dan een elixer en daarna een masker. Na het wassen föhn ik m’n haar droog en ga er met een stijltang doorheen. Ik gebruik een krultang aan de onderkant voor een grove slag. Als ik een feestje heb neem ik kleinere plukken om te krullen voor meer volume. Zodra ik vind dat mijn haar niet meer mooi valt, ga ik naar de kapper. Ik neem ook altijd highlights, maar alleen bovenop zodat de onderkant natuurlijk blijft.

Q: Hoe ga je om met een bad hair day?

Ik heb eigenlijk nooit een bad hairday. Soms is het vet en dan gebruik ik een droogshampoo. 

Q: Wat voor look zou je nog wel eens willen proberen, maar durf je misschien niet?

De lange bob, dat heb ik al bij meerdere mensen gezien: Chantal Bles, Renée Vervoorn, Rosie Huntington-Whiteley… Wat zij heeft is net wat langer en dat vind ik heel mooi! Ik ben er langzaam naartoe aan het werken.

Q: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik heb mijn haar altijd hetzelfde en ben door schade en schande wijzer geworden. Ik heb veel geleerd in de jaren. Ik zou graag willen leren om mijn haar goed te kunnen föhnen.

Q: Shoots?

Bij shoots doe ik mijn haar vaak zelf, zoals ik het mooi vindt. Dan hoeven zij er eigenlijk bijna niks meer aan te doen. Ik vind het lastig om een stylist zijn of haar gang te laten gaan, zonder te weten wat het gaat worden.

3 x Celebrities met beste haarstyles 

  • Olivia Palermo is mijn style icoon. Zij besteed altijd veel aandracht aan het haar
  • Negin –  prachtig lang haar en mooi gestyled.
  • Sylvie Meis – Die probeert veel verschillende looks en experimenteert veel

annic van wonderen

THE CHAIR BLOW DRY – STYLING

The Chair Professional Sanjay maakt een paardenstaart met volume bij Annic. Daarvoor verdeelt hij eerst volume mousse over het haar en föhnt volume in het haar met een ronde borstel. Dan maakt hij een scheiding van oor tot oor over het achterhoofd heen. In het onderste deel haar wordt een paardenstaart gemaakt. Vervolgens wordt het haar vanaf het voorhoofd tot de kruin getoupeerd. Hoe verder naar achter, hoe hoger de toupage. De toupage wordt licht doorgekamd en het losse haar wordt samen gepakt met de paardenstaart. Daar wordt één staart van gemaakt en vastgezet met een elastiekje. Als finishing touch draait hij een plukje uit de staart om het elastiek heen en door voorkant van het haar wordt een beetje losgetrokken voor een nonchalant effect.

Categorieën