Iris Poldervaart

het kapsel van Anna Nooshin

5 februari 2015

Elke donderdag geven wij stijlvolle, interessante vrouwen een ‘The Chair Blow Dry’. Terwijl één van onze The Chair Professionals hun coupe verzorgt, bijwerkt en stijlt, vragen wij deze inspirerende ladies alles over hun kapsel. Deze week social star en business woman Anna Nooshin. 

Anna Nikbakht Nooshin startte in 2011, samen met online uitgeverij Wayne Parker Kent, de website NSMBL (Ensemble). Een website voor vrouwen waarbij naast mode, verschillende onderwerpen de revue passeren. Naast de website is ze een bekend gezicht in de modewereld en heeft ze jaloersmakend mooi lang haar! Tijdens de ‘The Chair Blow Dry’ stelden wij al onze vragen over haar kapsel.

Q: Heb je al veel verschillende looks gehad?

Om heel eerlijk te zijn: nee, eigenlijk niet. Ik heb mijn haar bijvoorbeeld nog nooit geverfd, de kleur die ik heb is mijn natuurlijke kleur. Sinds mijn middelbare schoolperiode (16 jaar) draag ik mijn haar altijd op dezelfde lengte. Ik heb het daarvoor wel eens tot mijn kin gehad, maar dat is al flink wat jaren geleden. Ik ben continu in dubio of het feit dat mijn haar altijd hetzelfde is nou heel saai is of dat ik moet accepteren dat dit gewoon bij mijn persoonlijkheid hoort.

Q: Hoe belangrijk is je haar voor je?

Ik denk dat voor mijn werk mijn haar heel belangrijk is; het is mijn signature look. Veel mensen herkennen mij met dit haar. Voor mij is lang haar ook vrouwelijk. Maar begrijp mij niet verkeerd: lang haar is vrouwelijk, maar écht niet altijd chic. Kort haar vind ik ook heel mooi, dat oogt vaak wat ‘Franser’.

Q: Heb je weleens ‘haarproblemen’ en zo ja, welke?

Het enige wat ik wel eens heb zijn witte fliebers in mijn haar, ik denk dat het komt omdat ik soms een wat droge hoofdhuid heb. Ik gebruik er dan ook niks voor. Zeker geen olie of iets anders, want dan wordt het vet.

Q: Hoe ga je om met een bad hair day?

Mijn tip voor een bad hairday is om te maskeren. Heel simpel óf een muts, óf ik zet mijn haar in een hoge knot. Maar ook een zijvlecht of andere soort vlecht is een goed alternatief. Zo lijkt het net alsof je er veel werk aan hebt besteed en ziet het er ook nog verzorgd uit.

Q: Wat voor look zou je nog wel eens willen proberen, maar durf je misschien niet?

Ik praat al 1,5 jaar over een pixie cut, maar dan ook echt heel kort, heel ‘boyish’. De pixie die actrice Nathalie Portman ooit had, zo’n pixie cut zou ik ooit wel willen laten knippen. Al denk ik nog niet op korte termijn, daarbij is het super belangrijk dat het kapsel heel goed geknipt wordt.

Q: Waar haal jij je inspiratie voor haar vandaan?

Er zijn een aantal bloggers die ik volg en die mij inspireren, zoals bijvoorbeeld Karla’s closet. Haar look is super sexy. Ook haal ik veel inspiratie bij Tumblr vandaan. Ook Caroline de Maigret vind ik fantastisch, zij is heel Frans wat ik heel mooi vind. Ik vind de look van blogger Linda Tol ook echt heel tof. Ze heeft al zo veel verschillende kapsels gehad, ze heeft ook zo veel geëxperimenteerd. Je ziet nu echt een trend onder bloggers, veel knippen lange lokken af en gaan voor een korte bob in een platina blonde kleur.

‘The Chair Blow Dry’ van Anna:

The Chair Professional Jeffrey Janssen begrijpt dat Anna van ‘natuurlijk’ haar houdt, niet te veel gekapt of te veel geknutseld. Hij stelt voor een losse natuurlijke slag te leggen in het haar. Tijdens de behandeling laat hij Anna zien hoe zij met behulp van een krultang een losse wave kan maken in het haar. Ook gaf hij haar de tip hoe je met een krultang gemakkelijk volume kan creëren bij de aanzet.

kapsel van Anna Nooshin

(Tekst: Iris Poldervaart)

 

Categorieën