Iris Poldervaart

Halo balayage: de nieuwe subtiele highlight trend

24 oktober 2016

Waar highlights an sich ooit al een enorme innovatie op kapselgebied waren, zien we tegenwoordig steeds meer variaties langskomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van babylights, ecaille en hair strobing? En de nieuwste versie is een wel heel bijzondere ontmoeting tussen verschillende kleurtechnieken. Maak kennis met de halo balayage.

Halo balayage: geheime highlights

Gewone highlights kunnen er nog wel eens wat ‘plat’ of tweedimensionaal uitzien, zeker op kortere kapsels à la bobs en lobs. Wat maakt deze nieuwe balayage zo anders? The Color’s Creative Director Floor Mulder legt uit: de halo balayage (of halo highlights, zoals ze ook wel genoemd worden) combineert de schetsende ‘uit de losse pols’ techniek van een balayage met het peekaboo kleureffect dat de laatste tijd zo hot is (denk maar aan het o-zo-coole hidden rainbow hair). De highlights worden dan ook niet op de bovenste laag van het haar gezet, maar juist op de onderste lagen, dichter bij de hoofdhuid en in de nek. Dit zorgt ervoor dat de ‘geheime’ highlights tevoorschijn komen wanneer er beweging in het haar zit of juist extra goed zichtbaar zijn wanneer je jouw haar vast draagt. Verrassing! Tel hier nog eens de subtiliteit van de balayage blendingtechniek aan toe en je snapt: de halo balayage is de ultieme belichaming van de tag #hairgoals.

Ook lucky lady Katherine kreeg een halo balayage in aflevering 4 van The Chair’s webserie Chairdo. Hoe dat eraan toe ging zie je hier.

 

Categorieën