Iris Poldervaart

Hair strobing tutorial

13 oktober 2016

Dit voorjaar maakten we kennis met hair strobing: strategisch geplaatste highlights die je gezicht als het ware shapen. Hartstikke cool, maar niet iets wat je zelf makkelijk zelf thuis doet. Een goede reden om weer eens een afspraak te maken bij je kapper, lijkt ons zo. In deze hair strobing tutorial laat Creative Color Director Floor Mulder je alvast zien hoe dat in z’n werk gaat.

Hair strobing tutorial: een simpele how-to

Nog één keer: wat is hair strobing nou precies, en – nog belangrijker – wáárom is het zo bijzonder? Komt ‘ie: bij hair strobing worden highlights zo gezet dat je positieve punten extra goed uitkomen. Door brede stroken in je haar op te lichten, vaak met een zogenaamde freehand techniek, stemt je kapper je haarkleur precies af op je gezichtsvorm. Op die manier kun je een rond gezicht smaller doen ogen en een wat hoekiger gezicht verzachten. En dat zonder dat er een contouring-kit aan te pas komt. Handig toch?

Het leuke aan hair strobing is dat het niet alleen werkt met ‘standaard’ highlights, maar ook met leuke kleurtjes. Om dat goed te laten zien besloot The Color’s Floor met behulp van Matrix Color SYNC een ge-strobed kapsel in smokey lilac (dé kleur van dit najaar, trust us) te maken. Fijn als inspiratie, maar ook heel handig om aan je kapper te laten zien wanneer je om een coupe met hair strobing vraagt.

The Chair hair strobing tutorialBeeld: Michelle Duijn
Haar: Floor Mulder @ The Color
Make-up: Eve Make-Up Artist
Model: Chelsey
Sponsor: Matrix