Iris Poldervaart

Beauty Hot Shot: hair color magic in de spotlight

29 april 2018

The Color verwent je elke maand met een oogstrelende BEAUTY HOT SHOT, waarbij fotograaf Kyla Elaine de mooiste beauty producten van het moment op een bijzondere manier in de spotlight zet. Deze maand: all about hair color magic.

Elke dag creëren onze Color Specialists de mooiste en meest bijzondere haarkleuren. Van pastels tot neon, nude tot metallics en color melts tot balayage; je ziet het allemaal voorbij komen op ons Instagram account en in onze Best of the Week items. Daar is natuurlijk een heleboel talent, ervaring en liefde voor nodig, maar ook de juiste haarverf is onmisbaar. Het is daarom hoog tijd dat we onze kleurrijke Matrix Color Graphics ook eens in de spotlights zetten. En wie kan dat beter doen dan stills fotograaf Kyla Elaine? Voor The Color creëerde zij pure hair color magic. Mix and match, making magic!

 

 

_____________________________________________________________________

Q&A met Kyla Elaine

Q: Wat vind je zo fascinerend aan fotografie?

“Fotografie leert me om anders naar dingen te kijken. In plaats van een parfumfles gewoon te zien als een verpakking voor vloeistof, kijk ik meer naar de manier waarop de flacon met het licht speelt. Of hoe het toevoegen van bepaalde props er een extra luxe – of juist heel bevreemdend – gevoel aan kan geven. Ik probeer het op een manier te fotograferen die nog niet eerder is bedacht. Het motiveert me om me elke dag te vernieuwen.”

Q: Wie zijn je grote voorbeelden?

“Irving Penn, Helmut Newton en Erwin Frotin.”

Q: Wat vind je zo leuk aan beauty productfotografie?

“Ik ben best een control freak. I houd er van om dingen precies zo neer te kunnen zetten zoals in mijn hoofd en van hoe de vormen en texturen van beauty producten zich vertalen naar een foto.”

Q: Waar haal je inspiratie uit?

“Licht. Het in staat zijn om het in een studio zo te manipuleren dat het precies doet wat ik als beeld voor ogen had geeft zo’n machtig gevoel.”

Q: Wat betekent beauty voor jou?

“Kracht, zelfvertrouwen en vastberadenheid.”

Q: Wat zijn je favoriete beauty producten?

“Mijn wimperkruller, blush van NARS en M.A.C’s Woodwink eyeshadow.”

Q: Wie of wat zou je nog eens heel graag willen fotograferen?

“Tot nu toe fotografeer ik dingen op vrij kleine schaal (enkele dingen of kleine producten). Ik zou heel graag iets gigantisch groots doen, op een super grote set met ladingen props.”

 

 

Categorieën