Iris Poldervaart

6 haarstijlen die je minstens één keer in je leven geprobeerd moet hebben

21 maart 2016

Het lijkt zo makkelijk: op een gegeven moment, het liefst ergens vlak na de puberteit, ontdek je jouw signature hairdo. Een look die zo perfect is voor jou dat je de rest van je leven geen ander kapsel meer neemt. En jullie leefden nog lang en gelukkig, toch? Fout! Want hoe fijn het ook is om een kapsel te hebben waarvan je weet dat het je goed staat, het is nog veel fijner – en een stuk bevrijdender – om eens in de zoveel tijd iets nieuws te proberen. Want hoe weet je of iets niet bij jou past als je het nooit geprobeerd hebt? Eng? Misschien wel, maar bedenk: haar groeit altijd weer aan. Om je een zetje in de goede richting te geven verzamelden we de 6 haarstijlen die je minstens één keer in je leven geprobeerd moet hebben. Don’t knock it till you’ve tried it!

Een pony
Veel vrouwen hebben zo hun twijfels bij een pony, maar dat is echt nergens voor nodig. Zoek van tevoren uit welke pony het best bij jouw gezichtsvorm past of vraag je kapper om advies, dan kan er vrij weinig misgaan.

Krullen
De 70s revival die momenteel gaande is, is natuurlijk hét excuus om eens flink uit te pakken met die krultang. The bigger, the better. Heb je krullen van jezelf? Lucky you! Dit is het perfecte moment om je steiltang te laten liggen. 

Een pixie cut
Toegegeven, de pixie cut is één van de meer gewaagde haarstijlen. Het is een kapsel dat enorm mooi kan staan maar tóch niet voor elke vrouw weggelegd is. Je moet het maar durven, zo’n lengte. Maar durf je het wel, dan is het misschien wel één van de beste keuzes die je maakt in je leven. Gewoon doen dus.

Een bob
De bob is een kapsel waar je tegenwoordig écht niet meer omheen kunt. Of je jouw haar nou het liefst messy of juist glad en steil draagt, de bob is zo veelzijdig dat er hoe dan ook een model voor jou tussenzit. Heb je toch nog schaar-angst? Ja dan voor het langere zusje van de klassieke bob: de lob.

Hollywood waves
Iedere vrouw moet minstens één keer in haar leven ervaren hoe het is om er volledig glam uit te zien, en daar hoort naast een goede outfit en de perfecte make-up natuurlijk ook een hoofd met volle, shiny Hollywood waves bij.

Een statement kleur
En dat kan voor iedereen iets anders betekenen, als de kleur maar flink wat tinten van je eigen haarkleur verschilt. Of dat voor jou nou rood, platina blond, pastel of alle kleuren van de regenboog is, maakt niet uit. Als je het idee hebt dat je op straat nog meer wordt nagekeken dan normaal – want hé, good looks turn heads – dan doe je het goed.

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën