Iris Poldervaart

Haarmousse: het verschil tussen professioneel en drogisterij

21 maart 2017

Haarmousse is een populair product, dat jij vast ook vaak en veel gebruikt. Je brengt hoeveelheid mousse ter grootte van een tennisbal aan op handdoekdroog haar en verdeelt het vanaf de aanzet door de lengtes. Vervolgens breng je het met een föhn breng in model. Een mousse zorgt – als het goed is – voor volume in je haar.  Nu zijn er ontelbaar veel merken die haarmousse in hun collectie hebben, maar welke werkt nou het best?

We vertelden je al eerder waarom je je haarproducten bij de kapper moet kopen. Het item werd destijds veel besproken en wekte ook veel vragen op. Reden voor de ultieme test! Want waarom alleen maar schrijven over het verschil, als wij het je ook kunnen laten zien?

Wij kochten een willekeurige mousse bij de drogist en een professionele mousse bij de kapper. De haarmousse van beide merken brachten wij aan in een doorzichtig glas met daarbij een camera om vast te leggen wat er zou gebeuren. Vervolgens hebben we de camera 17 minuten laten draaien.

En wat er toen gebeurde hadden zelfs wij niet verwacht!

Op links (jouw links dus) zie je haarmousse van de drogist en op rechts zie je een professionele haarmousse. Na 17 minuten blijft er van de goedkope mousse niets meer dan een laagje water over, terwijl de professionele mousse volledig intact blijft! Bedenk ook even wat dit met je haar doet; met het product van de drogist zal het volume enorm snel wegzakken. Het professionele product behoudt het volume in je haar veel langer.

Dus mocht je je nog steeds afvragen waarom je iets meer betaalt voor een professioneel product: deze video – met behoorlijk schokkende uitkomst – geeft je het antwoord.

Belangrijk om te vermelden: wij hebben niks in scene gezet, je kunt dezelfde test thuis doen met exact hetzelfde resultaat!

Categorieën