Georgien Modijefsky

De groen haar trend zorgt voor een kleurrijke lente!

20 februari 2017

Groen haar wordt vaak genoemd in de context van hoe je het kan vermijden; geblondeerd haar kan nog wel eens ongewenst deze kleur aannemen. We horen minder vaak dat het juist de bedoeling is dat het haar groen wordt. Maar dat staat op het punt te veranderen. Groen haar is nu officieel een trend in opkomst.

Het belooft dit jaar een vrolijke lente te worden. Nu is dit sowieso altijd een seizoen waar de meer kleurrijke kleding tevoorschijn komt, waar de lippenstiften en smokey eyes minder donker zijn en sommige mensen besluiten een tintje lichter te gaan qua haar, maar dit jaar belooft nogal wat. We worden al ontzettend geïnspireerd met roze op de ogen, lila op de jukbeenderen en blorange in het haar. Maar voor wie blorange niet kleurrijk genoeg vindt en nog een stapje verder wil gaan, is er nu een nieuwe trendkleur in opkomst: groen. In alle tinten en vormen. Denk aan zeegroen (gemengd met flink wat blauw), turquoise, mintgroen, gifgroen, smaragdgroen, balayages en mixen van verschillende tinten en gewoon ronduit “Kermit de Kikker” groen – het kan allemaal. En het feit dat Rihanna ook al gespot is met groen haar (dat onthult zal worden in haar nieuwe video) maakt al helemaal duidelijk dat deze trend voorlopig nog even door zal blijven groeien.

Ben je er nog niet er van overtuigd dat dit er super mooi uit kan zien? Of ben je gewoon op zoek naar inspiratie? Hieronder hebben wij de mooiste looks met groen haar van Instagram verzameld!

24 manieren om groen haar te dragen

Je kan dus gaan voor een wat subtieler groen in de punten of een lichte balayage, maar je kan er ook helemáál voor gaan met full on groen. Of natuurlijk gewoon helemaal niet. Wij zijn in ieder geval geïntrigeerd. Wat vind jij van deze trend?

 

Categorieën