Iris Poldervaart

Gespot: super lang en steil haar à la Kim Kardashian

16 januari 2017

Laat het maar aan Kim Kardashian over om één van de eerste (en grootste) haartrends van 2017 te veroorzaken. Na een lange social media pauze verscheen Kim een week geleden weer op instagram en opvallend genoeg rockte ze nog steeds hetzelfde kapsels als een paar maanden geleden: super lang en steil haar tot voorbij haar navel.

Van korte bob naar extreem lang

En ze is niet de enige. Sterren die we een paar maanden geleden nog met korte bobs en lobs zagen, verschijnen opeens op de rode loper met verdacht lange lokken. Naomi Campbell maakte haar super lange haar zo ongeveer tot haar nieuwe signature look en ook Rihanna, Nicki Minaj, Jourdan Dunn, Kourtney Kardashian zagen we de afgelopen tijd met extreem lang haar. Een interessante tegenreactie op de ‘omarm je natuurlijke textuur’ trend, want aan deze extensions is natuurlijk bijzonder weinig ‘echts’ – naast het feit dat ze waarschijnlijk van echt haar gemaakt zijn dan.

Cher meets Naomi

De man verantwoordelijk voor de terugkeer van het lange, steile haar is celebrity hairstylist Chris Appleton. Hij creëerde de look niet alleen bij Kim Kardashian, maar ook bij haar zus Kourtney, model Jourdan Dunn, Jennifer Lopez en Ariana Grande. Zelf omschrijft hij de inspiratie voor de trend als de “jaren ‘90 catwalk, Cher meets Naomi Campbell vibe”. Het kapsel wordt dan ook niet voor niets ‘Cher Hair’ genoemd.

How to

Chris geeft ook meteen nog wat handige tips om de look zelf te bereiken:

1. Verdeel het haar wanneer het nog nat is in een strakke middenscheiding.

2. Föhn het haar droog terwijl je er voor zorgt dat je de aanzet plat houdt.

3. Verdeel een heat protector/shine spray door het haar een gebruik een stijltang om het haar vanaf de aanzet tot aan het midden van de lengtes helemaal steil te krijgen (psst, gebruik je liever geen stijltang? Zo krijg je steil haar zonder hitte).

4. Gebruik tot slot nog wat serum om opstandige plukjes in bedwang te houden en extra glans aan het haar toe te voegen.

Het resultaat: super lang en steil haar à la Kim Kardashian. Of Cher. Of een zeemeermin. Wat je inspiratie ook is, met deze look zit je sowieso goed in 2017.