Iris Poldervaart

Geode hair is de nieuwste kleurrijke ombre trend

6 april 2017

Zoveel kleuren als er in de regenboog zitten, zoveel variaties op rainbow hair hebben we inmiddels al langs zien komen de afgelopen jaren. Na trends als sunset hair en oil slick hair gaat het internet nu namelijk helemaal los op geode hair, en wij snappen heel goed waarom.

Geode hair: de nieuwe ombre

Want een trend die ervoor zorgt dat je haar lijkt op kristallen (want dat is wat een geode is, mocht je kennis van stenen en mineralen je even in de steek laten), die moet wel bijzonder zijn. Geode hair is opvallend, maar zeker niet kinderlijk, schreeuwerig of té My Little Pony. Dit komt vooral door de subtiele kleuren die voor deze trend gebruikt worden: een combinatie van paars en blauw en een drupje goud of groen, allemaal perfect in elkaar geblend. En het mooiste is misschien nog wel dat er geen eindeloze bleaching sessies nodig zijn om de look te bereiken. Blondines zijn good to go, en bij brunettes hoeven alleen de punten iets opgelicht te worden om als perfect canvas voor de geode kleuren te dienen. De trend wordt dan ook niet voor niets de ‘nieuwe ombre’ genoemd.

Geode hair gaat viral

Bekende haarstylisten – en grote favorieten van The Chair – als Guy Tang en Daniel Moon (ook bekend van de hysterisch coole Major Moonshine glittergel) deelden hun beste geode hair creaties al op Instagram, en wij zijn fan. Wij raden je aan om héél snel een afspraak te maken bij je colorist, want dit zou wel eens dé creatieve haarkleur trend van dit voorjaar kunnen zijn.

 

Categorieën