Iris Poldervaart

hairstyles fluffy en frizzy

12 juli 2016

Heb jij elke ochtend ook minstens een half uur en een flinke lading haarspray nodig om je pluizige haar te temmen? Dan gaat dit nieuws jouw dag maken: met fluffy frizzy hairstyles zit je helemaal goed dit seizoen.

Vanaf nu kan je jouw haar helemaal z’n eigen gang laten gaan onder het mom van mode. Haarstylist Eugene Souleiman liet backstage bij de lente/zomer 2016 show van Stella McCartney weten dat we haar dit seizoen niet moeten knutselen naar iets dat het niet is, maar dat we het moeten zien als een celebration of the indivudual. Oftewel: meer jij, minder styling. Dat wil niet zeggen dat je jouw haar niet een handje mag helpen als je zelf niet gezegend bent met de fluff en body waar deze look om vraagt. Dat hoeft gelukkig helemaal niet arbeidsintensief te zijn; door je haar licht te touperen met je handen en een beetje poederspray aan te brengen bij de aanzet kom je al een heel eind. Je stijltang heb je voor dit kapsel vooral níet nodig. ‘Natuurlijk’ en ‘effortless’ zijn hier de sleutelwoorden, dus je bent al snel té gestyled.

Fluffy hairstyles speelden al een bescheiden rol tijdens de lente/zomer 2016 shows van Stella McCartney, Isabel Marant en Tommy Hilfiger; hier zagen we modellen met minimale haarstyling op de catwalk. Maar de fluffy trend kwam pas echt goed tot zijn recht tijdens de herfst/winter 2016 show van Pringle of Scotland, waar de modellen er dankzij rommelige, nonchalante staarten en frizzy fly outs (je weet wel, van die losse plukjes die je meestal probeert weg te werken met een serum of haarspray) alsof ze net een behoorlijke boswandeling achter de rug hadden – inclusief bijpassende knusse knitwear.

Frizzy fluffy staat lijnrecht tegenover de sleek hair trend die we onder andere bij Balmain zagen. Ook al zo’n cool kapsel, maar wel één waar een stuk meer styling aan te pas komt. Als ‘liever lui dan moe’ op jouw ochtendroutine van toepassing is, dan is fluffy hair de trend voor jou.

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën