Iris Poldervaart

Color Director Floor Mulder over haar toekomstdromen

30 maart 2018

The Color is you, The Color is us, The Color is… iedereen! En iedereen ziet The Color weer anders. Daarom introduceren wij The Color Talks, een Q&A sessie waarin verschillende Color Specialists, ambassadors en klanten delen wat The Color voor hen betekent. Met deze keer: Color Director en co-founder Floor Mulder.

Wat betekent The Color voor jou?

“The Color is een haarkleuring concept waarin Color Specialisten samenwerken en kleuren op topniveau. Zij zijn communicatief sterk en adviseren consumenten door middel van digitalisering. Iedere kleur die ze creëren is tailor-made zodat iedere consument uniek en bijzonder de salon verlaat. Tevens wordt er maandelijks getraind zodat zij op de hoogte zijn van alle nieuwe trends. Daarnaast vertegenwoordigen we het concept door look and learns en shows te geven bij grote kappersmerken. Het is een van de belangrijkste dingen in mijn leven.”

Welke drie woorden zou je gebruiken om The Color te omschrijven?

“Fashionable, vernieuwend en fris.”

Wat is iets dat iedereen over The Color zou moeten weten?

“Dat we echt ALLES weten over haarkleuring en haarverzorging, maar ook over knippen. En dat je als jong talent ook bij ons terecht kan! Veel jongeren denken dat je bij ons geen stage kunt lopen, maar we zijn juist altijd op zoek naar gemotiveerde juniors! Je kunt heus niet alleen bij ons komen werken als je al “uitgeleerd” bent, want dat ben je eigenlijk nooit.”

Welk misverstand over The Color wil je de wereld uit helpen?

“Dat we alleen kleuren en dat we er vooral voor de typische ‘hipsters’ zouden zijn. Ook mensen die voor klassieke highlights komen zijn meer dan welkom! Plus, dat je bij The Color ook kan leren kleuren, bij onze The Color College of in één van de salons in een junior-positie.”

Hoe kwam je op het idee om The Color te starten?

“Van jongs af aan trok kleuren me meer dan knippen. Ik ben het type dat niet genoeg passie kan vinden bij een baas. Daarnaast wilde ik Nederland verbreden met een concept waar kleuren voorop staat omdat het een heel ander vak is dan knippen. Ik ben met Jeffrey Janssen het avontuur begonnen omdat we merkten dat er veel vraag was naar haar kleuren als specialisme. Voor de salons selecteren we dan ook alleen kappers die goed overweg kunnen met kleur. Natuurlijk leren we ze ook hoe ze op hoog niveau moeten knippen. Focus op creativiteit en vernieuwing staan voorop. Maar vooral je eigen handtekening vinden is belangrijk; daar trek je veel klanten mee.”

Wat maakt The Color anders dan andere salons?

“De focus op kleur, het feit dat alle kleuren tailor-made zijn, dat we altijd vooraf een adviesgesprek houden en een prijsafspraak maken. En natuurlijk dat The Color een fijne relaxte plek om een tijdje door te brengen. We laten klanten merken dat we trots zijn op ons vak – zonder arrogantie – en dat is mooi!”

Hoe zie jij de toekomst van The Color?

“In Amsterdam zie ik voor me dat in ieder buurtje een The Color salon te vinden is, en in de rest van Nederland in alle  grote steden. Klanten hoeven niet na te denken over wat ze willen, dat doen wij voor ze. Wij zijn iedereens personal Colorist.”

Wat heb je al bereikt met The Color, en wat wil je nog bereiken?

“Wat we al bereikt hebben: een paar goedlopende salons met happy personeel dat weet dat ze door kunnen groeien. Daarnaast hebben we naamsbekendheid in de kapperswereld, twee nominaties voor de Coiffure Awards en hebben The Color College opgezet. Ik zou willen dat we intern zo door blijven groeien als we nu doen. The College moet nog groter worden; als het aan mij ligt komen alle kappers van Nederland minimaal één keer per jaar trainen om op de hoogte te zijn van alles wat er speelt op kleurgebied. The Color moet niet alleen als concurrent gezien worden maar ook als een goede leerschool.”

Wat heb je geleerd in je tijd bij The Color?


“Dat je altijd focus moet houden. Dat je een voorbeeld bent.”

Is er iets dat je anders zou doen als je The Color nu zou starten?

“Nee, ik heb geen fouten gemaakt, alleen van sommige dingen geleerd. En die doen we nu anders. Het gehele proces is leuk en inspirerend!”

Zelf een afspraak maken met Floor? Dat kan, ze is bijna dagelijks te vinden in de salon aan de Van Woustraat! Wees snel, want het wil nog wel eens gebeuren dat Floor een flinke wachtlijst heeft.

The color multimasking voor je haar

Beeld: Emma Peijnenburg