Iris Poldervaart

Finger waves: deze old school haartrend maakt een comeback

31 oktober 2016

Dat werkelijk elk decennium kan dienen als inspiratie voor hedendaagse haartrends, dat bleek maar weer tijdens de fall/winter 2016 fashion weeks. Want hoewel de seventies en eighties nog steeds super hot zijn, kijken we dit seizoen niet alleen naar de beste looks van de laatste helft van de vorige eeuw. Nee, dit najaar gaan we voor een throwback van bijna 100 jaar: de jaren ’20 zijn weer helemaal terug, en wel in de vorm van finger waves.

Finger waves: een fashion week favorite

Het begon allemaal met de spraakmakende show van Marc Jacobs, die traditiegetrouw New York Fashion Week afsloot. De modellen vielen niet alleen op dankzij de heftige gothic make-up maar ook door hun dramatische kapsels: super gladde, glanzende finger waves, verdeeld in een strakke middenscheiding. En daar bleef het niet bij: ook in Londen, Milaan en Parijs kwam de finger wave terug. Van Opening Ceremony tot Dries van Noten, Gucci tot Prada en Jason Wu tot Jenny Peckham, opeens leken finger waves op elke catwalk vertegenwoordigd te zijn, in zowel klassieke als meer moderne en subtiele uitvoeringen. De meest draagbare versie zagen we bij Stella McCartney, waar hairstylist Eugene Souleiman zachte waves in de zijscheidingen van de modellen zette, afgemaakt met een nonchalante paardenstaart. Perfect voor als je je everyday look net even iets interessanter wil maken.

Zelf een poging wagen? In deze tutorial laten we je zien hoe je zelf finger waves creëert. Met een kam, wat speldjes en een beetje (vooruit, een boel) haarspray kom je al een heel eind. Kan je nu alvast beginnen met oefenen voor de feestdagen. Of gebruik de finger waves-trend gewoon als het perfecte excuus om een goed Roaring Twenties feestje te geven. Haal je flapper dress maar vast uit de kast!

 

Categorieën