Iris Poldervaart

Festivaltrend: hair tapestry

6 juni 2016

Als je op school tijdens die lange lessen handvaardigheid wel eens hebt gedacht, “wanneer ga ik dit ooit nog gebruiken”, dan hebben we goed nieuws voor je: deze zomer mag je flink aan de slag met jouw bijna-vergeten knutsel skills. In je haar, welteverstaan. Eén van de hotste festivaltrends van dit seizoen is namelijk hair tapestry: het inweven van gekleurd draad in je haar.

Hair tapestry zagen we vorig jaar al sporadisch voorbij komen, maar dit jaar is de look terug en beter dan ooit. The Color’s Creative Director Floor spotte deze trend op Instagram en was meteen om. Twijfel je nog een beetje aan de cool factor van hair tapestry? Die zit wel goed. Deze trend, gebaseerd op traditionele Argentijnse weef-werkjes, is namelijk geboren in de Engelse haarkleur salon Bleach Londen, waar Britse celebs en it-girls zoals Sienna Miller, Georgia May Jagger en Lottie Tomlinson zich regelmatig een nieuwe haarkleur laten aanmeten. Dat hair tapestry dit jaar zo populair is, is niet zo gek: de look combineert twee van de belangrijkste trends van deze zomer: boho vibes en de 90s revival.

Zelf aan de slag met hair tapestry? Haal je oude weefgetouw maar vast uit het stof.

 

Hair tapestry how to – zo doe je dat:

  1. Zet de pluk haar die je wil inweven vast in het weefgetouw.
  2. Verdeel deze pluk vervolgens in dunnere plukjes. Let erop dat alle plukjes even dik zijn.
  3. Knoop het uiteinde van een stuk gekleurd draad aan het buitenste plukje haar. Bevestig het andere uiteinde van het draad aan een platte weefnaald.
  4. Weef met de naald het draad door het haar heen door met de naald om en om boven en onder de plukjes haar langs te gaan. Wanneer je alle plukjes haar gehad hebt, kun je op dezelfde manier vanaf de andere kant weer terug gaan.
  5. Door verschillende kleuren draad te gebruiken kun je patronen en variaties in de hair tapestry aanbrengen.
  6. Wanneer je klaar bent weef je het uiteinde van het draad door de achterkant van het werkje om de tapestry vast te zetten.

 

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën