Iris Poldervaart

Het kapsel van Fauzia Niamut

22 juli 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Fauzia Niamut, PR Manager bij PR bureau PUBLIC_.

Q: Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

Niet veel verschillende kapsels, wel veel verschillende haarkleuren! Als jong meisje had ik onwijs lang haar, maar daar moest de schaar in omdat ik 8 jaar lang heb gezwommen. Al die jaren dagelijks chloor in mijn haar had zijn sporen achtergelaten. Ik vind kort haar niet bij mezelf staan dus heb ik het altijd wel halflang tot lang gehouden (boring). Op mijn 20e heb ik voor het eerst mijn haar geverfd en sindsdien heb ik wel iedere bruintint in mijn haar gehad. Nu wil ik weer terug naar donkerbruin, maar het kan zomaar zijn dat ik morgen weer van gedachte verander en naar blond wil.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haar-routine eruit?

Ik was om de dag mijn haar met de Guardian Mineral Shampoo en de Walk on The Beach Conditioner van The Insiders. Ze ruiken allebei heerlijk en relaxen mijn haar zonder dat het pluizig wordt. Ik föhn mijn haar na iedere wasbeurt nadat ik The Supernatural Thickening Cream van The Insiders erin heb gesmeerd, dat zorgt voor iets van volume in mijn futloze haar. Op sommige dagen, als mijn haar ontembaar is grijp ik naar mijn stijltang. Als ik een langere periode gebruik maak van mijn stijltang, gebruik ik om de week een hair repair masker van de LUSH.”

Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of bijzondere gelegenheid?

Dat ligt aan de gelegenheid. Voor bruiloften of andere speciale gelegenheden probeer ik altijd naar de kapper te gaan om mijn haarkleur op te frissen of op de dag zelf mooi te laten föhnen. Soms vraag ik het ook aan vriendinnen die iets handiger zijn als het om het creëren van kapsels aankomt, haha.

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Het ligt eraan welk effect ik wil creëren. Als ik glans in mijn haar wil voor een avondje uit gebruik ik 76′ Grooming Cream van The Insiders. Dat haalt het pluis uit je haar en geeft je haar een mooie glans zonder vettig aan te voelen. De crème is van de CNRTL lijn dus hij is gemaakt om je haar in bedwang te houden. Als ik volume wil creëren gebruik in de Supernatural Thickening Cream van The Insiders. Klein pompje bij de aanzet van mijn haar en dan droog föhnen, de aanzet voelt absoluut niet zwaar en mijn haar ruikt er heerlijk van.

The Chair Blow Dry Fauzia Niamut

Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Teaser Styling Dust van The Insiders bij de aanzet en ik kan nog één dagje verder. Het geeft je haar volume en maakt mat. Je ziet het heel goed als zwart haar vettig is, dus dit product is ideaal. En als mijn bad hair day echt niet meer te redden valt doe ik gewoon een petje op.”

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

Als mijn haar nog iets langer is zou ik graag een pony laten knippen. Dat wil ik al jaren, maar het lijkt me zo onhandig om constant rekening te houden met een pony die alle kanten op waait en je in de gaten moet houden.”

Q: Heb je ‘haar issues’? Welke

Heb je even? Haha! Mijn vader heeft steil haar en mijn moeder ontembare krullen, het resultaat van de twee is dat mijn haar doet wat het wilt. De ene dag steil, de andere dag krullen, soms een vreselijke combinatie van beide. Verder heb ik altijd de issue dat het aan volume ontbreekt.”

Q: Waar haal je inspiratie vandaan?

Voornamelijk via Instagram, @suesalon post altijd mooie haar inspiratie.

Q: Hoe belangrijk is haar voor jou?

“Erg belangrijk! Voor mij staat een bad hair day gelijk aan een bad day. Als mijn haar vettig is of niet zit voel je je toch minder zelfverzekerd. Bij ons in de showroom lopen de hele dag stylisten of journalisten in en uit en juist dan is het fijn als je haar top zit.”

Q: Stem jij je kapsel af op je outfit?

Vrijwel nooit, alleen als het een speciale gelegenheid is. Niet alles staat mij, dus echt avontuurlijk met kapsels ben ik nooit geweest. Het heeft er ook mee te maken dat ik vaak voor gemak ga en het fijn vind om mijn haar gewoon los te dragen zodat ik er geen omkijken naar heb.

Q: Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?

Selena Gomez. Ze heeft natuurlijk een heel team om zich heen dat daarvoor zorgt, maar zij heeft echt jaloersmakend haar. Veel volume, mooie slag en altijd een mooie subtiele kleur.

The Chair Blow Dry Fauzia Niamut | Styling

Om het haar van Fauzia wat meer body te geven hebben Samantha en Martina eerst krullen in het haar gemaakt met een grove krultang. Deze krullen hebben ze vastgezet met klemmetjes. Deze hebben ze even laten afkoelen. Daarna hebben ze met een zachte borstel de krul iets losser gemaakt. Aan de zij- en bovenkant hebben ze het haar bij de aanzet licht getoupeerd met een fijne puntkam voor extra volume.

The Chair Blow Dry Fauzia Niamut

Beeld: Sanne Kreijmborg
Haar: The Chair Professionals Samantha en Martina

Categorieën