Iris Poldervaart

Het kapsel van Eva van der Mei | EVDM Marketing

9 september 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Eva van der Mei, oprichter van EVDM Marketing.

Q: Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Ik heb eigenlijk altijd mijn haar wel lang gehad. Toen ik op de middelbare school zat, volgens mij rond het eerste jaar, had ik mijn haar altijd heel strak naar achter in een knot of een halve knot, met één of twee plukjes eruit aan de voorkant. Dat zag er echt vreselijk uit, als ik daar nu foto’s van terug zie. Daarna had ik lang los en een schuine pony, meestal wel gewoon in mijn eigen haarkleur. Soms met een spoeling wat donkerder en soms wat lichter, maar niet heel veel verschil. Tijdens mijn studie heb ik één keer mijn haar in een lange bob geknipt, tot op mijn schouders, omdat ik toen iets anders wilde. Dit vond ik voor een keertje leuk, maar heb het daarna weer laten groeien. Nu heb ik sinds een aantal jaar al geen schuine pony meer en meestal een midden scheiding of hoe mijn haar valt, wel vind ik het leuk om met kleuren te variëren. Ik heb mijn haar een tijdje geleden helemaal blond gemaakt en nu laat ik het vaak met spoelingen wat aanpassen: zo had ik eerst meer grijs met een tikje lila en nu wat meer beige met een tikje roze.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haar-routine eruit?

“Ik ben een fan van droogshampoo en het werkt voor mijn haar het beste als ik het niet kam (behalve wanneer ik het ga wassen) en niet vaker dan één keer per week was. Mijn haar zit het beste als ik het een paar dagen geleden heb gewassen. Dus eigenlijk is mijn dagelijkse haar routine heel simpel: droogshampoo, olie in de punten en indien nodig wat poeder of zoutspray voor volume.”

Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of bijzondere gelegenheid?

“Dan föhn ik mijn haar en maak ik er extra slag in met een krultang.”

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Bij mij is dat dus de droogshampoo van Andrelon en Silk Therapy van Biosilk. Daarnaast vind ik de volumepoeder van Keune heel fijn. Als shampoo gebruik ik altijd de zilvershampoo van L’Oréal.”

Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Vast in een knot of staart, soms een vecht. Of een hoed op.”

The Chair Blow Dry Eva van der Mei

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

“Uhm, eigenlijk durf ik best wel veel. Ik vind langer haar echt mooier dan kort haar bij mij, dus dat wil ik ook niet proberen. En qua kleuren doe ik wel vaak wat me leuk lijkt: grijs, asblond, lichtroze erdoorheen. Misschien dat ik nog een keer heel vol haar zou willen, met extensions erin, maar dat lijkt me zo een gedoe om bij te houden en het valt dan weer zo tegen als je het eruit haalt. Ook lijkt het me heel lastig dat je de hele tijd op moet letten of je niet dat je extensions uitsteken.”

Q: Heb je ‘haar issues’? Welke?

“Ja, mijn haar is heel snel droog in de punten en heel snel vet bij mijn aanzet. Heel frustrerend!”

Q: Heb je wel eens een fout kapsel gehad?

“Ja, ik heb een keer mijn haar met een spoeling heel donker bruin willen maken, maar dat sloeg groen uit, dat was echt lelijk. Na een tweede spoeling werd het gelukkig goed donker, maar toen was het bijna zwart. Sindsdien heb ik het ook nooit meer zelf gedaan, maar laat ik het altijd door de kapper doen.”

Q: Waar haal je inspiratie vandaan?

“Door de kijken op blogs, modemagazines en het straatbeeld.”

Q: Hoe belangrijk is haar voor jou?

“Ik vind haar wel heel belangrijk, het is een onderdeel van je uiterlijk waarmee je kan laten zien wie je bent en waar je voorstaat.”

Q: Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?

“Ai, die vind ik echt heel lastig. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar ik vind nu dat Kylie Jenner wel altijd mooi vol haar heeft en coole kleuren heeft. Dit zijn dan wel weer pruiken, maar ze neemt wel risico’s qua kleur, zonder dat ze meteen een heel extreem kapsels heeft. Daarnaast ook mooi, vol lang haar.”

The Chair Blow Dry Eva van der Mei | Styling

Martina heeft het haar van Eva eerst geprept met haarspray. Hierna heeft ze met een puntkam een een zigzagscheiding in het haar gemaakt. Vervolgens heeft ze twee staartjes in het haar gemaakt met elastiekjes en daar knotjes ingedraaid. Tip van Martina: de twee knotjes hoeven geen tweeligen te zijn, maar wel zusjes. Oftewel: het is niet erg als de knotjes niet precies identiek zijn, zolang ze maar op elkaar lijken. Tot slot heeft de de knotjes vastgezet met kleine u-speldjes.

IMG_1703

Beeld: Sanne Kreijmborg
Styling: The Chair’s Hair Professional Martina Milagro

Categorieën