Iris Poldervaart

Het kapsel van Emilie Sobels

25 maart 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Emilie Sobels, oprichter van #workmode en girlboss extraordinaire. 

Q: Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Ik heb meestal hetzelfde kapsel maar heb wel verschillende haarkleuren gehad. Ik begon met een coupe soleil toen ik 15 was (lekker fout) en heb alle kleuren bruin gehad, inclusief eentje die meer naar rood neigde en een praktisch zwarte variant. De laatste tijd ga ik meestal voor een balayage en een overall blonde look. Het is ook een stuk korter dan voorheen, want ik was helemaal klaar met die dode pieken.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haar routine eruit?

“Ik was mijn haar elke dag. Daarna volgt een gevecht met de borstel want mijn haar is ontzettend fijn en het klit dus snel. Ik gebruik een ronde borstel of mijn Mason Pearson, maar het ligt heel erg aan de shampoo en wat ik de dag ervoor heb gedaan hoe lang het borstelen duurt. Daarna spuit ik er sea salt spray van Bumble & Bumble in en föhn ik het heel licht. Het laatste gedeelte laat ik opdrogen zodat het er lekker beachy uitziet.”

Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of bijzondere gelegenheid?

“Ik hou ervan om me heel mooi aan te kleden maar het contrast te maken met mijn haar. Mijn kleding is dan al vrij net, dus ik vind het leuk om mijn haar dan ’undone’ te doen. Bovendien heb ik een vrij klassiek gezicht en worden hele nette up do’s al heel snel truttig bij mij.”

The Chair Blow Dry Emilie Sobels

 

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to
producten?

“Een haarmasker van Kérastase, een lekker geurende zomerspray voor na een dag op het strand en natuurlijk de sea salt van Bumble & Bumble. Daarnaast gebruik ik ook wel eens de volume spray van Bumble & Bumble en wordt er vaak tijdens shoots haarpoeder in mijn haar gegooid, wat ik ook wel fijn vind.”

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aan
durft?

“Ik zou heel graag lichtroze plukken willen proberen, die je er weer uitwast. Het liefst voor een feestje, want ik weet niet of ik bij bepaalde afspraken met roze haar aan kan komen zetten.”

Q: Heb je ‘haar issues’? Welke?

“Mijn haar wordt snel vet dus ik was het elke dag. Dat geeft me ook een frisser gevoel.”

Q: Waar haal je inspiratie vandaan?

“Mijn inspiratie komt van bloggers en inspiratie platforms zoals Pinterest of Instagram.”

Q: Stem jij je kapsel af op je outfit?

“Nee, niet echt. Af en toe steil ik mijn haar om er een beetje variatie in aan te brengen, maar over het algemeen voel ik me het lekkerst met mijn beach hair of met een hoge paardenstaart. Voor sommige afspraken kies ik dan juist voor een wat serieuzere look met gesteild haar,  maar over het algemeen heb ik afspraken waar ik redelijk casual voor de dag kan komen.”

The Chair Blow Dry Emilie Sobels – Styling

Om het haar van Emilie een cool, beachy effect te geven heeft Shahram er een droogshampoo en een dust powder ingedaan. Daarna heeft hij aan één zijde een warrige vlecht gemaakt met 4 strengen. Vervolgens heeft hij de rest van het haar met een krultang gekruld en tot slot met zijn handen flink losgemaakt voor een effortless look.

The Chair Blow Dry Emilie Sobels

Interview: Anna van der Griend
Beeld: Sanne Kreijmborg
Haar: The Chair Professional Shahram Hosseinpour

Categorieën