Floor Gijsbertse

Dit seventies kapsel maakt een comeback

22 november 2018

Elk seizoen dienen zich er flink wat nieuwe trends aan op het gebied van haar. Van accessoires voor in je manen, tot aan de nieuwste coupes en kleuren. Dit keer lijken de almachtige seventies een comeback te maken in de salonstoel: de shag haircut.

Want wie een beetje met de neus bovenop de trends zit weet dat het een komen en gaan is van oude bekenden. Zo maakten afgelopen seizoen de nineties haaraccessoires een comeback. Een trend waar menig fan gulzig gebruik van maakte. Dit keer is op het gebied van kapsels een trend opgeduikeld die gigantisch veel doet denken aan de ‘shag haircuts’ uit de jaren 70.

Celebs doen het voor
De oplettende kijker heeft wellicht op de rode loper flink wat celebs voorbij zien komen met een nieuwe hairdo. Denk hierbij aan sterren als Chloë Grace Moretz, Alexa Chung, Taylor Swift en Halle Berry. En die hairdo’s hebben belachelijk veel weg van de it-girls uit de jaren 70. Maar dit keer heeft het kapsel een kleine upgrade gekregen van de tijd. Lees: een moderne lik verf. Denk hierbij aan de nonchalante wavy pony’s, een speelse lengte en een knipoog door alle laagjes.

Verschillende soorten shaggy cuts
Uiteraard heeft de shag haircut verschillende varianten. Zo legt Destina, Color Specialist (The Color van Wou) uit: “De shag is een tijdloos kapsel. Dit kapsel is op dit moment supercool en trendy. Er zijn inmiddels veel verschillende soorten shaggy cuts. De trend die we op dit moment vooral veel gaan zien is de ‘softe shag’. Dit in combinatie met een lange bob, middenlengte bob of in combinatie met lang haar. Met als kers op de taart een softe lok of een nonchalante pony.”

Zo wordt het geknipt
Je bent natuurlijk razend benieuwd hoe onze Color Specialist een kapsel als dit knippen. Want ben je dol op een messy undone look? Lees dan vooral even verder. Want onze specialisten gaan voor de shaggy cuts te werk met een (kappers)mesje. Want dit kapsel wordt gesneden en afgerond met een texturizing schaar waardoor je meer luchtigheid en volume in je kapsel creëert.

Zo houd je het kapsel in shape
Volgens Destina kan het geen kwaad om droogshampoo, texturzing spray en beach mouse in te slaan. Met deze producten krijg je die perfecte messy look dat je kapsel nog cooler maakt.

Categorieën