Floor Gijsbertse

Dikker haar? Met deze tips krijg je het voor elkaar

13 november 2018

Bovenaan het gemiddelde wensenlijstje van een vrouw (en man) prijkt ‘vol en dik haar’. Want mocht je niet in het bezit zijn van een weelderige en volle haardos, dan moet je de natuur een handje helpen. Maar hoe? The Color to the rescue.

Want al wordt je haar in feite niet dikker, er zijn veel trucs om het wel voller te doen lijken en laten voelen. Benieuwd? Zet je schrap en lees mee.

 1. Niet te vaak wassen
  Was jij je haar elke dag? Foei! Wanneer je je haar te vaak wast worden de natuurlijke haaroliën die je talgklieren aanmaken weggespoeld. Daardoor wordt je haar minder soepel en dik.. Bovendien verliest je haar daarmee de natuurlijke glansmaker. Conclusie: je krijgt er niet alleen droog haar van maar je haar kan er ook dun van worden. Was je haar maximaal twee á drie keer per week.
 2. Wees lief voor je lokken
  Dit klinkt misschien cliché, maar je moet net zo voorzichtig met je haar omgaan als je huid. Want je haar kan uitvallen door bijvoorbeeld wisselende temperaturen óf door het feit dat we teveel aan ons haar aan het plukken zijn, of het te vaak borstelen. Let it go! Vermijd daarnaast zoveel mogelijk het gebruik van stijl- en krultangen. Dan geef je je haar niet alleen de ruimte om te ademen, maar voorkom je dat je het onnodig beschadigt.
 3. Gebruik droogshampoo
  Mis je net een beetje volume bovenop? Dan zou je een klein beetje droogshampoo kunnen gebruiken om je haar wat stugger te maken. Hierdoor valt het minder snel stijl langs je gezicht en ziet het er optisch een stuk voller uit.
 4. Gebruik niet te veel haarproducten
  Uiteraard zijn de juiste producten voor jouw haar erg belangrijk, zoals een conditioner, shampoo en een voedend haarmasker. Maar wees met de overige stylingproducten een beetje zuinig op je haar. Want in al je enthousiasme kun je je haar onbedoeld een stuk zwaarder en dus minder volumineus maken.
 5. Voeding is key
  Ook je haar neemt het je niet in dank af als je bepaalde voedingsstoffen niet binnenkrijgt. Naast je huid begint ook je haardos op den duur te protesteren. Water bijvoorbeeld. Vergeet niet zo’n acht grote glazen per dag te drinken. Zo blijft je haar gehydrateerd. Daarnaast doe je er goed aan om voldoende omega 3-vetten te eten. Deze vind je in vis, noten, peulvruchten en olijfolie. Zo blijft je haar lekker soepel en vol.

Categorieën