Iris Poldervaart

Het kapsel van Denise van den Brand

18 maart 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Denise van den Brand, fashionista en editor bij StyleToday.

Q: Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Nee, eigenlijk niet. Tot grote frustratie van mijn zus die kapster is… Ik heb altijd deze haarlengte gehad; soms iets langer, soms iets korter. Mijn eigen haarkleur is donkerblond, wat ik zelf saai vind. Sinds een half jaartje heb ik deze haarkleur (voor de eerste keer geverfd) en ben er mega blij mee. Geen moment spijt van gehad.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haar routine eruit?

“Niet heel interessant; ik was mijn haar altijd in de avond, dit doe ik om de twee à drie dagen. In de ochtend kam ik het snel, en indien nodig spuit ik er droomshampoo in of doe ik er een fijn serum in en fatsoeneer het verder. De ene keer los, de andere keer een laag knotje of een half bun. Net waar ik zin in heb.”

Q: Doe je iets speciaals met je haar voor een feestje?

“Indien mijn zus in de buurt is, pak ik uit. Dan laat ik het mooi opsteken met vlechtwerk of iets anders. Of mijn beste vriendin kan mijn haar ook nog wel eens doen. Met een feestje of bijzondere gelegenheid vind ik het wel leuk om mijn haar anders te doen dan normaal.”

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Om mijn kleur te behouden was ik het met zilvershampoo, dat is mijn lifesaver. Niet heel goed voor je haar, daarom gebruik ik ook altijd een conditioner of haarmasker van Keune. Ook kan ik niet zonder volume powder. En mijn droogshampoo van Batiste en serum van rastase zijn ook heel erg fijn.”

Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Meestal draag ik het dan vast en ‘pimp’ ik het met een leuk haarbandje, strik of mijn sailor hat.”

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

“Nee, eigenlijk niet. Althans, op dit moment niet.”

Q: Heb je ‘haar issues’? Welke?

“Voordat het geverfd werd had ik haar dat heel snel vet werd, het was dun en futloos. Maar door het te verven is het wat stugger geworden, wat heel fijn is. Het heeft nu ook meer volume.”

Q: Waar haal je inspiratie vandaan?

“Ons eigen platform StyleToday, daar komen geregeld leuke haar dingetjes voorbij. En op Instagram zie ik ook genoeg jaloersmakende kapsels voorbij komen.”

Q: Hoe belangrijk is haar voor jou?

“Belangrijk, ze zeggen niet voor niets ‘Als je haar maar goed zit’. Een bad hair day betekent vaak een bad day…”

Q: Stem jij je kapsel af op je outfit?

“Niet per se, ik kijk echt per dag hoe mijn haar valt en wat ik ermee kan. Natuurlijk heb ik wel eens een outfitje waarbij ik denk: ja, dat velvet haarbandje met strik past hier perfect bij.”

Q: Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?

“Het is geen celebrity, maar blogger Negin Mirsalehi heeft echt JALOERSMAKEND haar!!”

The Chair Blow Dry Denise van den Brand – Styling

Om het haar van Denise meer textuur te geven heeft Shahram er een mousse in gekneed. Daarna heeft hij met een krultang losse slagen gemaakt en het haar net boven het oor gevlochten. Om ervoor te zorgen dat het vlechtje en de slag mooi in het haar blijven zitten heeft Shahram haarlak gebruikt.

IMG_6490

Interview: Anna van der Griend
Beeld: Sanne Kreijmborg
Haar: The Chair Professional Shahram Hosseinpour

Categorieën