Floor Gijsbertse

De vijf geboden bij het gebruik van een haarmasker

27 november 2018

Menig persoon is fan van haarverzorgingsproducten, maar het echte goud – een haarmasker – wordt vaak overgeslagen of zelfs onderschat. Da’s doodzonde. Want een haarmasker kan aan ware hair saver zijn. Wij leggen uit waarom.

Begin bij de basis
Waar de één zweert bij haarolie is de ander niet weg te slaan bij leave-in conditioner. Het is uiteraard een pre dat je investeert in de juiste producten die bij jouw haar passen, en af en toe wat nieuws probeert – maar wat dacht je van de basis? Want het moment om ons haar een kickstart te geven is onder de douche. Na je gebruikelijke shampoo en conditioner kun je (eens per week) iets aan je routine toevoegen: een haarmasker.

Uiteraard zijn er allerlei verschillende haarmaskers (vraag advies in jouw salon) en kun je met bepaalde maskers en het gebruik daarvan de plank flink misslaan. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we Color Director Floor aan haar jasje getrokken. Want wanneer moeten we een haarmasker gebruiken? Hoe gebruiken we dit? En hoe moeten we het vooral niet gebruiken? We sommen het voor je op.

1. Doen: masker bij geblondeerd en gekleurd haar
Het is een simpele optelsom: wanneer je haar is gekleurd heeft het extra verzorging nodig. Het is daarom slim om een masker in te slaan wanneer je je haar regelmatig kleurt. Bleken of kleuren zorgt namelijk voor uitdroging. Wanneer je eens per week een haarmasker aanbrengt ga je direct verbetering zien in de structuur van je haar. Kortom: winst! Heb je je haar niet geblondeerd maar alleen gekleurd? Dan is eens per twee weken voldoende.

2. Doen: masker én conditioner
Vervang je haarmasker niet voor je conditioner. Wanneer je steevast je haar na je shampoo wast met een haarmasker, wordt je haar als het ware ‘overvoed’. Gevolg? Superslap, futloos en vet haar. Voeg het gebruik van een haarmasker toe aan je gebruikelijke wasroutine: shampoo, conditioner en dan een haarmasker. Dan vang je er direct de voordelen van in plaats van de nadelen.

3. Doen: slaap met een haarmasker
Borstel je haar voor het slapengaan (droog) voorzichtig uit. Breng er (flink wat) haarmasker in aan en leg een handdoek op je kussen. Spoel het de volgende ochtend uit en vervolg je normale wasroutine. Hierdoor krijgt je haar een extra boost. Hoe langer het masker de tijd krijgt om in te werken, hoe beter. Dit kun je uiteraard ook gewoon overdag doen. Je zult na het wassen direct verschil voelen en zien.

4. Doen: een UV-haarmasker
Ga je binnenkort of aanstaande zomer richting een exotisch oord? Grote kans dat je veel in de zon gaat liggen, nadat je uitgebreid in de zee hebt gezwommen of in het zwembad hebt gelegen. Heerlijk! Maar je haar neemt je al dat chloor, zoute water en de UV-straling niet in dank af. Grote kans dat je aan het einde van je vakantie kurkdroog haar hebt. Zet vanaf nu altijd een UV-herstellend haarmasker op je paklijst. Dan kom je niet alleen zongebruind en ontspannen terug van vakantie, maar hangt je haar er ook zielsgelukkig bij.

5. Doen: volumemasker bij slap haar
Laten we direct een fabeltje de wereld uit helpen. Mensen met slap of futloos haar kunnen heus een haarmasker gebruiken. Juist! Want er zijn tal van volumemaskers te vinden die je haar juist een upliftend effect geven. Kortom: je krijgt wél de verzorging van een haarmasker, maar je maakt het niet slapper of futloos. Vraag in jouw salon naar een masker dat het haar luchtig maakt. Bedankt namens je haar.

Categorieën