Iris Poldervaart

De Dyson Supersonic haardroger gaat jouw haar redden

19 oktober 2016

Als je regelmatig een föhn gebruikt weet je dat het volledig droog krijgen van je lokken een behoorlijke klus kan zijn. Echt, arm day in de sportschool is er niets bij. En hoe meer haar je hebt, hoe pittiger de work-out. Haardrogers zijn vaak groot, zwaar en niet zo handzaam. Dat kan beter én sneller, vond Dyson (je weet wel, die van de stofzuigers en de handdrogers op openbare wc’s). Het merk introduceerde daarom een nieuwe revolutionaire haardroger: de Dyson Supersonic.

1625 kilometer haar

James Dyson was het met ons eens: “Haardrogers kunnen zwaar, inefficiënt en luidruchtig zijn. Verder onderzoek leerde ons dat de hete lucht je haar ook kan beschadigen. Ik daagde de Dyson ingenieurs uit om de wetenschap van haar door en door te begrijpen en onze versie van de haardroger te ontwikkelen, die volgens ons deze problemen oplost.” En dat ging niet zomaar; er werd gedurende 4 jaar 71 miljoen dollar (!) geïnvesteerd in de ontwikkeling van de de Dyson Supersonic. Daar kwamen 600 prototypes aan te pas die getest werden op 1625 (!!) kilometer menselijk haar.

Dyson Supersonic

Stiller en sneller

En het resultaat mag er zijn. Zo is de motor die de Dyson Supersonic aandrijft kleiner, lichter en sneller dan die in standaard haardrogers. En omdat de motor zo klein is, past ‘ie in de handgreep van de föhn in plaats van de kop, wat betekent dat het apparaat een stuk makkelijker vast te houden is. Daarnaast zit er in de föhn een sensor die de temperatuur wel 20 keer per seconden meet waardoor de hete lucht nooit zó heet kan worden dat het je haar beschadigt. Om het af te maken is de Dyson Supersonic ook nog eens omhuld door akoestisch materiaal, wat ervoor zorgt dat hij super stil werkt. Maak je eens niet je ouders, huisgenoot of significant other wakker wanneer je in alle vroegte je haar droogt.

The Chair’s team testte de haardroger en is fan. Want de claims – sneller, stiller, lichter en beter voor je lokken – zijn gewoon echt waar. Mocht jij nog €399 hebben liggen, dan kun je de Dyson Supersonic haardroger zelf ook uitproberen; hij is vanaf nu exclusief beschikbaar bij De Bijenkorf en via www.dyson.nl.

 

The Chair Dyson Supersonic

Dit artikel bevat producten die wij van een bedrijf hebben ontvangen. 

Categorieën