Emma Wagenaar

Interview | Colorist Daniel moon

13 september 2015

De artistieke haarstylist Daniel Moon (a.k.a Major Moon) is Colorist bij de befaamde en door celebrities geliefde Andy Lecompte Salon in L.A. Hij begon zijn carrière ooit als barbier in bij de US Marines, maar is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd icoon op het gebied van haarkleuring. En dan niet je alledaagse blond, bruin of rood, maar ‘multi-chromatic color application’ (oftewel rainbow hair). Menig rainbow colored celeb hairdo is van zijn hand – denk aan Katy Perry, Rita Ora en Kylie Jenner – evenals de glitter haartrend van dit moment. Lees hieronder ons exclusieve interview met Daniel.

Q: Wanneer besloot je om haarstylist te worden?

“Na een paar jaar bij de US Marines was ik toe aan iets totaal anders. Ik zat voor de Marines in Okinawa, Japan en kreeg van mijn vriendin telkens foto’s van haar tijdens haar beauty-opleiding. Het feit dat ze haar look continu veranderde was sprak me enorm aan. Dat was het moment dat ik besloot om haarstylist te worden.”

Q: Wat is het mooiste van je vak?

“Dat ik mensen – en hun levens – kan transformeren.”

Q: Hoe ben je bij Andy Lecompte binnengekomen?

“Ik hoorde niets dan fantastische dingen over de salon, dus ik ben gewoon naar binnen gegaan en voor dat ik het wist had ik er een baan.”

Q: Als je geen haarstylist was geworden, wat zou je dan zijn?

“Auto coureur!”

Q: Waar haal je de inspiratie vandaan om telkens te vernieuwen in je looks?

“Ik maak van iedere look die ik maak foto’s om de kleur vervolgens uitgebreid te analyseren. Welke aanpassingen ik kan doen en hoe het de volgende keer nog beter kan.”

“Ik creëerde al rainbow hair voordat het rainbow hair was”

Daniel Moon

Q: Wat is de beste tip die je ooit van iemand gekregen hebt?

“Vertrouw op je gevoel.”

Q: Wat is het hoogtepunt uit je carrière?

“Het ontdekken van multi-chromatic color. Leren hoe ik pure pigmenten zoals verf kon mixen heeft mijn blik enorm verruimd.”

Q: Wat is de meest iconische look die je ooit hebt gecreëerd?

“De ‘The Alexandra’ look; rainbow hair voordat het rainbow hair was. Het is nu mijn handelsmerk.”

Q: Wat zijn je dromen voor de toekomst?

“Om – o.a. met mijn eigen merk Major Moonshine – een nieuw genre binnen haar te creëren en het lanceren van een eigen kleurlijn.”

Q: Hoe is je Major Moonshine hair glitter-lijn tot stand gekomen?

“Ik moest wel. Een product dat zowel licht als kleur benut in zowel het licht als donker is gewoon een musthave. De ultieme transformatie-tool.”

Q: Hoe breng je Major Moonshine hair glitter aan?

“Mijn favoriete look is waarbij je de glitter vanaf de jukbenen in het haar aanbrengt en geleidelijk laat vervagen. Heel subtiel.”

[Meer weten? Zie hier The Chair’s de tutorial met Major Moonshine glitter gel]

Q: Wat vind je van de hairstyles op straat?

“Ik woon in Echo Park in Los Angeles en het viel me laatst op dat bijna iedereen gekleurd haar had. Daar ben ik heel blij om. Ik ben benieuwd hoe dat zich verder gaat ontwikkelen.”

Q: Weke kleurtrends voorspel je voor aankomend seizoen? En welke is je favoriet?

“Super natuurlijke onnatuurlijke kleuren. Oftewel hyper color die er wel natuurlijk uitziet.”

Q: Wat zijn je 3 favoriete producten?

“René Furterer Fioravanti Leav-In Spray en Davines Oi Oil Absolute omdat ze beiden echt vederlicht zijn. En, Kérastase Vita-Cement Treatment vanwege het feit dat het echt haar weet tot leven kan brengen. Maar ik kan echt niet zonder mijn potten met pure pigmenten en de Harry Josh Blow Dryer.”

Q: Wat is je ultieme tip voor gorgeous haar?

“Droogshampoo.”

Volg Daniel Moon hier op Instagram!

Daniel Moon

Tekst: Emma Wagenaar
Beeld: Daniel Moon, AndyLecompte

Categorieën