Iris Poldervaart

De crown braid is de meest romantische vlecht van dit najaar

21 augustus 2017

Als we terugkijken naar de fashion week trends van dit voorjaar (dat wil zeggen, de fall/winter 2017 trends – snap je het nog?) valt ons één ding direct op. Of één kapsel, moeten we eigenlijk zeggen. Want als er één haarstijl op zo ongeveer elke catwalk te zien was, was het wel de vlecht. Die kwam terug is allerlei soorten en maten – letterlijk – maar de meest romantische variant was toch wel de crown braid die we zagen tijdens de New York Fashion Week presentatie van het merk Alice + Olivia.

Messy melkmeisje

Welke associaties je ook hebt met de klassieke crown braid – melkmeisje, boho bruiloft – de versie die we dit najaar gaan dragen is niet alleen romantisch maar vooral ook erg stoer, aldus haarstylist Justine Marjan. En zij kan het weten, want Marjan was verantwoordelijk voor de kapsels tijdens de show. Hoe doe je dat, een stoere crown braid maken? Het geheim zit hem in het slordigheids-niveau van de vlecht. Hoe meer pluis en losse plukjes, hoe beter. Dit maakt hem net even een stukje cooler en iets minder gepolijst.

Crown braid: de tips & tricks

En nee, je hoeft geen professioneel haarstylist te zijn om deze stijl zelf de nailen. Met deze tips plus een beetje oefening kom je al een heel eind.

Tip 1: vlechten gaat een stuk makkelijker met haar dat niet brandschoon is. Voelt je haar te glad aan? Breng dan een textuurspray of volumepoeder aan voor meer grip.

Tip 2: breng volume aan in je haar toch het licht te teasen, maar doe dit niet bij de voorste plukken.

Tip 3: maak twee vlechten en zet deze vast met haarelastiekjes. Trek met je vingers wat haren los uit de vlechten.

Tip 4: breng de vlechten naar de voorkant van je hoofd zodat de twee vlechten elkaar kruisen en zet ze vast met speldjes. Trek eventueel nog wat meer haar los om de speldjes te ‘verstoppen’.

Klinkt best haalbaar, toch? 

 

Categorieën