Iris Poldervaart

Coiffure Awards 2018: een kijkje achter de schermen

17 maart 2018

Heugelijk nieuws: onze eigen Color Director Floor Mulder is genomineerd voor een Coiffure Award in de categorie Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year 2018. Op de definitieve uitslag moeten we nog even wachten (tot het Coiffure Awards 2018 gala event op 22 april, om precies te zijn), maar wij trekken alvast een fles (of twee) champagne open.

Zo’n waanzinnig mooie shoot ontstaat natuurlijk niet zomaar; daar komt veel werk en voorbereiding aan te pas. Wij geven je een exclusief kijkje achter schermen.

 

Januari 2018: in de studio in Amsterdam verzamelt het team zich al vroeg in de ochtend om samen de perfecte shoot te creëren. Een team dat bestaat uit model Robbin Schrijver, fotograaf Torben Raun, make-up artist Eveline Dopheide, nagelstyliste Jessica Scholten, styliste Manon de Boer en natuurlijk Color Director Floor Mulder zelf. Onderling wordt er druk overlegd en al snel is het tijd voor de laatste finishing touches. Er wordt gekozen voor natuurlijke make-up, cleane witte outfits en funky glitternagels; alles om het perfecte beeld neer te zetten, waarin het opvallende neon haar een glansrol heeft.

Hoe zo’n Coiffure shoot er verder aan toe gaat? Dat zie je in onze exclusieve behind the scenes beelden.

Coiffure Awards 2018

Nu ben je misschien wel heel benieuwd wat onze uiteindelijke foto’s geworden zijn. Hierbij presenteren wij met trots de beelden waarmee wij genomineerd zijn voor de Coiffure Awards 2018. Zondag 22 april is de uitreiking in Hilversum en gaan wij met het hele The Color Team naar het gala toe om Floor Mulder toe te juichen.

Hoe deze bijzondere look tot stand kwam? Floor Mulder legt uit:

“Mijn concept voor deze look is Aesthetic Clean; hoewel er een groot aantal kleuren in het haar samenkomt, is de look toch heel clean. Dit is te danken aan het gebruik van de frisse, heldere tinten. De contrasterende warme en koele kleurpigmenten zijn op een vloeiende, smeltende manier tegen elkaar aangelegd; dit zorgt ervoor dat de verschillende tinten niet botsen, maar elkaar juist versterken.

Op de aanzet heb ik pure kleurpigmenten gebruikt. In de lengtes van het haar heb ik deze pigmenten iets afgezwakt door Clear toe te voegen. Dit resulteert in een lichter, meer transparant effect.

Het werken met verschillende stylingtechnieken en texturen geeft mij de mogelijkheid om een heel sterk en divers kleurenpalet te laten zien.”

Zelf de skills van Color Director Floor ervaren? Je vindt haar in The Color salon aan de Van Woustraat.

Beeld: Sara van Hees, Torben Raun

Categorieën