Iris Poldervaart

Tasty trend: cinnamon swirl hair

22 augustus 2016

Cinnamon swirl, anyone? Nee, we hebben het niet over een kaneelbroodje of een ijsje; cinnamon swirl hair is de kleurtrend waarvan we honger krijgen én naar de kapper willen.

Cinnamon swirl en chocolate chip

Toegegeven, de naam cinnamon swirl hair is niet helemaal nieuw; de term werd begin dit jaar bedacht door Ryan Pearl, een haarstylist uit New York. Hij legde uit dat hij zijn haarkleuren graag food related namen geeft (eerder was hij al verantwoordelijk voor het concept chocolate chip hair) om het gebruik van verschillende tinten ook voor de haarkleur-rookie begrijpelijk te maken. Helemaal niet zo’n gek idee, want van de abstracte kleurcodes die kappers gebruiken snappen de meeste mensen natuurlijk vrij weinig. Andere ‘voedseltermen’ die Ryan gebruikt om deze kleurcombinatie te omschrijven zijn honing en nootmuskaat. Tasty

Going gold

Overwegend warme tinten dus, en dat is meteen een goede aanwijzing voor wat ons te wachten staat op kleurgebied dit najaar: minder koele kleuren in het pastel-spectrum en meer warme tinten met veel goud en beige erin verwerkt. De cinnamon swirl techniek is dan ook prima te combineren met de bronde kleur die we een jaar geleden al bij menig celebrity spotten en nog steeds enorm populair is.

Cinnamon swirl haar is – zoals de naam al een beetje doet vermoeden – een mix van blonde en lichtbruine kleuren, zo ingezet dat de verschillende tinten richting de aanzet mooi overlopen in de eigen haarkleur. Voor de lichtere plukken worden folies gebruikt wat zorgt voor een opvallend, driedimensionaal effect.

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën