Iris Poldervaart

Chocolate mauve is de nieuwe bijzondere haarkleur die je moet zien

17 oktober 2016

Rosé goud is de haarkleurtrend that keeps on giving. Wij spotten de bijzondere kleur vorig najaar en sindsdien blijft rose gold haar overal opduiken: bij celebrity’s (we see you, Kylie Jenner), op straat en zelfs op de catwalks. En nu, een jaar nadat we massaal voor rosé gouden lokken vielen, krijgt de kleur er een zusje bij: chocolate mauve.

Rose gold goes brunette

Wat rosé goud is voor iedereen met blond haar, is chocolate mauve voor brunettes. Want hoewel blondines vaak net zo gemakkelijk van haarkleur wisselen als van outfit, is dat voor dames met bruin haar net iets moeilijker; als je als brunette mee wil doen aan de nieuwste haarkleurtrends moet je al snel aan de bleek, en dat ziet nou eenmaal niet iedereen zitten. De opkomst van de chocolate mauve trend is dan ook goed nieuws: alleen de lengtes van het haar hoeven opgelicht te worden. Dat is niet alleen stukken beter voor de gezondheid van je haar, het betekent ook dat je niet over vier weken wéér een paar uur in de kappersstoel zit voor een uitgroeibehandeling.

Toned down but not totally normal

Net als rosé goud, is ook chocolate mauve zo’n kleur die moeilijk te definiëren is. Opvallend maar niet té en bijzonder maar tegelijkertijd toch subtiel, dat is misschien nog wel de beste manier om chocolate mauve hair te omschrijven. De colorist achter de trend, Hannah Edelman uit Brooklyn, noemt het effect “toned down but not totally normal”. Ze legt uit hoe ze de kleur bijna per toeval creëerde bij haar klant: door verschillende tinten (denk: rood, geel en groen) met elkaar te mixen, net zo lang tot ze tevreden was met het resultaat. Het werd een mix van donkerbruin, warm middenbruin, een mauvetint en twee verschillende kleuren roze, ingezet met een balayage techniek. En dat is ook meteen het geheim achter het succes van de chocolate mauve trend; het is een onnatuurlijke kleur, maar wel op een natuurlijke manier ingezet, met donkere tinten bij de aanzet en wat lichtere plukken in de lengtes van het haar.

Wat ons betreft is deze warme kleur perfect voor het najaar. Oordeel zelf!

 

Categorieën