Iris Poldervaart

Het kapsel van Chloé Leenheer

29 juli 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: actrice en fotograaf Chloé Leenheer

Q: Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“In de periode dat ik 14 à 15 jaar was heb ik haarkleuring een soort van ontdekt. Ik had het rood en blond en ook zelfs een keer koper. Maar tegenwoordig kleur ik het niet meer zo vaak. Ook omdat ik mijn haar ooit erg beschadigd heb met een chemische behandeling.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haar-routine eruit?

“Ik was mijn haar om de 3 dagen met shampoo en conditioner. Het liefst gebruik ik natuurlijke producten zonder SLS en dat soort stoffen. Meestal gebruik ik een föhnborstel om het in model te krijgen. Ik draag het vaak los. Zit het even wat minder, dan gooi ik er een hoed op.”

Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of bijzondere gelegenheid?

“Bij een première bijvoorbeeld hou ik er wel van om er iets speciaals van te maken. Mooie krullen of juist in een soort Spaanse knot… ligt er maar net aan wat de gelegenheid is.”

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Ik ben extreem blij met mijn Mason Pearson borstel. Deze werkt als de beste. Ik heb extreem droog haar dus een druppeltje arganolie en wat shine spray werkt ook altijd goed.”

The Chair Blow Dry Chlóe Leenheer

Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Haha, ja die hoed!”

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

“Stoer kort, zoiets als Binx Walton.”

Q: Heb je ‘haar issues’? Welke

“Pluis, zeg maar heel erg.”

Q: Waar haal je inspiratie vandaan?

“Pinterest!!”

Q: Hoe belangrijk is haar voor jou?

“Ik merk wel dat als mijn haar echt goed zit dat wel iets doet voor mijn zelfvertrouwen. Maar ik ben niet iemand die uren voor de spiegel staat om mijn haar in model te krijgen.”

Q: Stem jij je kapsel af op je outfit?

“Soms.”

Q: Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?

“Sienna Miller.”

The Chair Blow Dry Chloé Leenheer | Styling

Het haar van Chloé is glad gemaakt met behulp van de L’Oréal Steampod, een stijltang die met stoom werkt en daardoor je haar niet beschadigd. Samantha en Martina hebben een olieproduct in het haar gebruikt om het te verzorgen en glans te geven. Vervolgens hebben ze een grove zigzag-scheiding gemaakt en het haar in een schuine visgraatvlecht gevlochten. Tot slot is het kapsel gefixeerd met haarspray.

The Chair Chloé Leenheer

Beeld: Sanne Kreijmborg
Styling: The Chair Professionals Samantha en Martina

 

Categorieën