Emma Wagenaar

Catwalk trend: baby haar

27 juli 2015

Niet een updo, vlecht of funky kleur stond tijdens de catwalk shows van S/S en F/W 2015 in de spotlight, maar juist baby haar langs het gezicht. In plaats van ze behendig weg te stylen, speelden ze de hoofdrol in diverse looks. Wij voorzien een grote nieuwe trend.

Baby haar was all over the runways. Een stijl die we voorheen vooral kenden uit de R&B-scene van looks Rihanna, Rita Ora en Lil’ Kim, maar die nu lijkt te zijn overgewaaid naar de fashion scene. Grote modehuizen omarmden deze nieuwe It-look massaal. Zo kozen Prada, Vera Wang en Sportmax voor een zachte, romantische variant waarbij het bovenhaar naar achteren werd gestyled en de zijkanten naar voren en naar beneden. Bij DKNY en Givenchy ging het nog een stapje verder middels een super gladde look met wet look, vintage-inspired finger wave. Dat de baby hair trend zich perfect leent voor allerlei verschillende looks, bewees de show van Issey Miyake. Hier geen extreme wet look, maar een sprookjesachtige dual-texture coupe met bovenop een super glans.

Hoe je die baby hairs creëert? Verstevig je haar met mousse en föhn het droog. Borstel de kleine haartjes langs de contouren van je gezicht naar voren. Laat deze in een boule clip zitten om ze te fixeren. Kam daarna de rest van het haar naar achter, maak bijvoorbeeld een hippe strakke paardenstaart en je look is af.

EXPERT TIP
“Uiteindelijk geldt voor alle varianten dat je contrast moet creëren tussen de babyhaartjes en de rest van de coupe, en dat kan op uiteenlopende manieren.”

The Color

Tekst: Emma Wagenaar

 

Categorieën