Iris Poldervaart

Caramel highlights: de grote zomertrend voor brunettes

14 mei 2018

In de zomer hebben we vaak de neiging om een paar tintjes lichter te gaan met onze haarkleur. Nou helpt een flinke dosis zonlicht hier enigszins bij (fingers crossed dat het mooie weer nog even aanhoudt), maar als je toch te ongeduldig bent om te wachten tot de zon zijn werk heeft gedaan kun je natuurlijk ook gewoon een bezoek brengen aan de salon. Dat is zeker handig wanneer je gaat voor een bijzondere kleurtechniek, zoals de zomertrend caramel highlights.

Opfrisser voor brunettes

Waarom houden we zo van deze trend? Multi-dimensionele highlights geven het haar diepte, leven en een gezonde warme gloed. Daarnaast zijn caramel highlights ideaal voor mensen met donkerbruin en zwart haar. Dat is goed nieuws, want meestal zijn het de blondines die zonder problemen van kleur kunnen wisselen. Het is dan ook de perfecte manier om je lokken op te lichten en een fris zomers tintje te geven, zonder dat je hele haar te laten blonderen.

Tailor-made highlights

Het fijne aan caramel-kleuren is dat ze zo ongeveer iedere huidskleur flatteren. Een goede colorist zal precies zien welke tinten jou het beste staan en de kleur speciaal voor jou op maat maken. Voor een extra subtiel effect kun je jouw color specialist vragen om dunnere babylights te zetten. Je kunt zo licht gaan als je zelf wil, maar bedenk wel; als je donker haar blondeert zal daar extra verzorging bij komen kijken. Gebruik dus zeker één keer per week een voedend haarmasker (hier vind je een aantal goede kandidaten) en houd er rekening mee dat je zo’n vier à zes weken na de eerste kleuring even een bezoek moet brengen aan de salon om de kleur van de highlights op te frissen. Verder zijn caramel highlights overigens heerlijk makkelijk qua onderhoud; wanneer je de aanzet donker houdt, blijft de look natuurlijk en hoef je dus niet om de paar weken een uitgroeibehandeling in je agenda te zetten.

Actrices als Lucy Hale, Olivia Munn en Shay Mitchell en model Lily Aldrigde zijn al fan. Jij ook? Maak dan snel een afspraak bij één van de salons via WhatsApp.

Beeld: Torben Raun voor The Color, Instagram @lucyhale, @lilyaldridge