Iris Poldervaart

Het kapsel van beauty editor Anna van der Griend

5 augustus 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: The Chair’s very own beauty editor Anna van der Griend

Q: Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Qua model ben ik nooit heel avontuurlijk geweest maar ik heb mijn haar wel veel gekleurd. Ik begon op mijn 14e met paars, donkerrood en alles daartussenin. Op mijn 17 ben ik teruggegaan naar blond – mijn eigen haarkleur – en sindsdien heb ik het eigenlijk allerlei verschillende tinten blond gehad, van licht tot midden en strawberry. Tegenwoordig verven The Color’s Floor en Sophia mijn haar elke paar maanden icy platina.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haar-routine eruit?

“Vrij simpel. Ik was mijn haar om de dag of twee dagen maar gebruik wel elke dag een conditioner om het goed doorkambaar te maken. Vervolgens spray ik er wat heat protection in en föhn ik het droog. In de puntjes doe ik een serum tegen pluis en bij de aanzet wat volumepoeder, bijvoorbeeld van Keune.”

Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of bijzondere gelegenheid?

“Als ik wat meer mijn best wil doen pak ik er meestal mijn krultang erbij. Daarmee zet ik een slag of grove krul in mijn haar. Dat geeft het net wat meer body. Als ik echt iets belangrijks heb vraag ik aan één van de Colorista’s of ze mijn haar bijkleuren met een toner.”

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Mooi haar begint voor mij met goede verzorging. Mijn favoriete shampoo en conditioner zijn de Kevin Murphy HYDRATE-ME.WASH en RINSE, die maken mijn haar echt zachter en glanzender. Twee à drie keer per week gebruik ik een zilvershampoo van L’Oréal Professionnel om mijn haar mooi koel te houden. Voor glans gebruik ik een treatment van Moroccanoil en voor wat meer textuur in mijn haar de DOO.OVER spray van Kevin Murphy, die is super fijn en ruikt heerlijk.”

Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Ik heb niet het makkelijkste haar, maar het is wel vrij consistent. Het zit dus niet per se de ene dag slechter dan de andere dag. Als het erg pluist dan doe ik er wat extra serum in en als ik last heb van een eigenwijze pluk dan probeer ik die in bedwang te houden met een stijltang. Het enige waar ik echt, écht niet tegen kan is vettig haar. Als ik ‘s ochtends twijfel of ik mijn haar moet wassen of dat ik het nog een dagje kan uitstellen, was ik het 9 van de 10 keer toch. Er zijn maar weinig dingen die mijn dag zo kunnen verpesten als vies haar.”

The Chair Blow Dry Anna van der Griend

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

“Over het algemeen durf ik vrij veel met mijn haar te doen. Ik denk altijd, ‘het groeit wel weer aan’. Daarnaast zit ik altijd bij kappers en Color Specialists die ik helemaal vertrouw. Ik heb dus geen waslijst aan kapsels die ik niet durf te nemen. Het enige wat nog wel op mijn lijstje staat, maar ik toch een beetje eng vind is kort haar. Geen pixie, maar wel meer richting een soort androgyne korte bob. Duidelijk hè?”

Q: Heb je ‘haar issues’? Welke?

“Ik heb fijn haar waar alleen met heel veel doorzettingsvermogen volume in te brengen is. Als ik er niets mee doe ligt het echt als een platte pannenkoek op mijn hoofd. Als ik er wel iets mee doe soms ook trouwens.”

Q: Waar haal je inspiratie vandaan?

“Echt overal. Instagram en Pinterest, maar ook van mensen die ik op straat zie. Ik zie voor mijn werk natuurlijk een heleboel beelden van coole kapsels en dat blijft allemaal – bewust of onbewust –  in mijn hoofd zitten. Ik was nooit zo creatief met mijn haar, maar tegenwoordig denk ik steeds vaker ‘dat moet ik ook eens proberen’.”

Q: Hoe belangrijk is haar voor jou?

“Heel belangrijk. Ik ben er dagelijks mee bezig. En van iets eigenlijk heel triviaals zoals verregend haar kan ik enorm chagrijnig worden.”

Q: Stem jij je kapsel af op je outfit?

“Ik probeer het wel eens. Dan denk ik bijvoorbeeld: ‘mijn outfit van vandaag heeft een 70s vibe, dat moet ik terug laten komen in mijn haar.’ Maar meestal hou ik het toch bij hetzelfde kapsel.” 

Q: Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?

Lily Collins doet altijd interessante dingen met haar haar, zowel qua kapsel als qua kleur. En ik vind de bob die Lucy Hale nu heeft ook heel mooi.”

The Chair Blow Dry Anna van der Griend // Styling
Samantha en Martina hebben eerst een losse slag in het haar gemaakt. Dit hebben ze gedaan door grove plukken te pakken en deze te krullen met een dikke krultang. Voor een goede hold hebben ze over het hele haar Shu Uemura Detail Master Fixing Spray aangebracht. Vervolgens hebben ze het haar bij de aanzet licht getoupeerd met een fijne puntkam voor meer volume.

The Chair blow dry Anna van der Griend

Beeld: Sanne Kreijmborg
Styling: The Chair Professionals Samantha en Martina

Categorieën