Iris Poldervaart

Angelo Seminara

14 november 2015

Eind dit jaar komen hair care merk Davines en internationaal erkende haarstylist Angelo Seminara met Your Hair Assistant, een nieuwe lijn bestaande uit verzorgings- en stylingproducten. Deze lijn is helemaal gericht op perfecte styling en kan zowel thuis als in salons gebruikt worden. Klinkt goed, right? Angelo Seminara is dan ook niet de minste in de kappers bizz. Hij begon zijn carrière al op elf-jarige leeftijd in Italië, en heeft sindsdien een flink CV opgebouwd met een duizelingwekkende lijst aan toonaangevende magazines en grote fashionshows. Wat dacht je bijvoorbeeld van namen als Vivienne Westwood, Dolce & Gabbana en Alexander McQueen? Ook mag hij celebs als Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell en Gisele Bündchen tot zijn klanten rekenen. Wij vroegen deze legendarische haarstylist alles over zijn inspiratie en zijn beste tips voor at home hair care.

The Chair Davines Angelo Seminara

Q: Wat is je motto?

Leef en laat leven. En: work hard, play hard.

Q: Wat is het geheim van je succes?

Toevallig gaf mijn vriendin hier laatst het antwoord op. Ze zei: “ik ken niemand die net als jij constant aan het werk is”. Nou is dat niet helemaal waar, ik ken genoeg mensen die hard werken. Maar ze heeft wel een punt. Niets in het leven is gratis en wat je geeft, krijg je ook weer terug. Ik denk dat mijn geheim is dat ik hard werk. Dat heb ik meegekregen van mijn ouders: je kunt succesvol zijn, als je maar hard genoeg werkt. Je kunt geluk hebben, maar dat duurt altijd maar even.

Q: Wat is je signature style? Hoe kunnen we een echte Angelo Seminara look spotten?

Ik hou van mooie, klassieke looks met een moderne twist. In mijn looks zie je ook altijd elementen geïnspireerd door de natuur, bijvoorbeeld in de kleur of textuur van het haar.

 

 

Q: Hoe vertaal je deze inspiratie naar een draagbaar kapsel?

Ik ben eigenlijk net een spons. Ik heb het geluk veel te kunnen reizen voor werk en kom zo overal ter wereld. Daarnaast neem ik af en toe vrij om zelf naar plekken te reizen waar andere mensen niet snel naartoe zouden gaan zoals Bolivia of Peru; plekken waar je nog oude stammen en totaal verschillende culturen vindt. Je stapt als het ware een andere wereld in. Zo blijft mijn perspectief fris. Ik hou mijn ogen altijd open voor nieuwe dingen. Dit doe ik 365 dagen per jaar, ik kan het niet uitschakelen. Het maakt niet uit of ik op vakantie ben of uit met mijn vrienden of vriendin; mijn antenne staat altijd aan. The eye has to travel. Wanneer je je ogen laat reizen, doe je constant inspiratie op, vaak onbewust. Het brein is net een opname apparaat. Zo neem ik altijd alles om me heen op, en alles wat ik opgenomen heb maakt automatisch deel uit van elk nieuw project waar ik aan werk. Zo heb ik altijd de ingrediënten die nodig zijn om te creëren wat ik op dat moment wil creëren.

The Chair Davines Angelo Seminares

Q: Wat is je ultieme tip voor gorgeous hair?

Zorg goed voor je haar. Wanneer je je haar ontkleurt, kies dan voor het beste product dat er is en let ook goed op door wie je het laat doen. Maar ook de producten die je thuis gebruikt zijn belangrijk. Zo zijn er shampoos die veel te agressief zijn voor je haar en het helemaal uitdrogen. Hete stylingtools raad ik ook altijd af. Sommige haartools hebben standen van wel 240 graden. Ik vind eigenlijk dat dat wettelijk verboden zou moeten zijn. Je zou constant voor je haar moeten zorgen, net als voor je tanden en de rest van je lichaam. Kies daarbij altijd voor producten die specifiek bij jouw haartype passen. Gebruik bijvoorbeeld geen producten voor vol haar als je zelf dun haar hebt.

BLOWDRY PRIMER 02

Q: Welke fout zie jij mensen vaak maken met hun haar?

Het ergste wat je kunt doen is de verkeerde mensen aan je haar laten zitten. Ga altijd naar een goede kapper die je vertrouwt.

Q: Wat is iets dat elke vrouw in haar haarverzorgingsroutine zou moeten hebben?

Gebruik een conditioner, maar spoel deze niet meteen uit. Doe een handdoek over je haar zodat de conditioner opwarmt tot lichaamstemperatuur. Hierdoor opent het haarzakje zich en kan het product echt goed in het haar werken. Hierna voelt je haar echt 100 keer beter aan. Tot slot is het allerbeste advies wat ik kan geven: gebruik altijd een goede borstel.

The Chair Angelo Seminara Davines

De Davines Your Hair Assistant lijn bestaat uit een shampoo, mild cream, rich balm, blowdry primer, volume creator poeder en brush, definition mist en haarspray. De lijn wordt eind dit jaar gelanceerd.

Tekst: Anna van der Griend
Beeld: Davines

Categorieën