Esmee Ames

8 problemen die iedereen met krullen herkent

26 april 2018

De meeste meiden met steil haar zouden een moord doen voor een krullenbos. Maar, de curly girls (en boys) onder ons weten wel beter. Het lijkt soms wel alsof je haar een levensproject is waar je al je wekelijkse bezigheden omheen moet plannen. Heb jij krullen? Dan zul je vast de volgende dingen herkennen.

1. Regenachtige dagen.

‘Hallo, pluizig haar’ En dit pluis gaat niet weg tot de eerstvolgende keer dat je je haar wast.

2. De levenslange zoektocht naar haarproducten die wél werken.

Het haarproductenschap van de drogisterij ben je allang voorbij, maar ook bij alle webshops is jouw naam al bekend. Je hebt álles geprobeerd en niks helpt. Zou dat perfecte product überhaupt wel bestaan?

3. Meiden met steil haar die zeggen: ‘Ik zou een moord plegen voor jouw krullen!’

Laten we hier maar gewoon niet op ingaan. Dat wil je gewoon niet.

4. Je haar drogen is een dagtaak.

Je denkt slim te zijn door in de avond te douchen zodat je haar de hele nacht heeft om op te drogen, maar één nacht is nooit voldoende. En je haar föhnen levert pluizige lokken op.

5. De meeste kappers en jij zijn geen beste vrienden.

Dat moment dat jij als klant de kapper moet gaan uitleggen hoe ze met je haar om moeten gaan. Puur het uitborstelen van je haar duurt al twee uur en wanneer het droog geföhnd is, doet de kapper je haar in een vlecht omdat ze niet weten hoe ze het moeten stylen. Gelukkig weet The Color wel hoe ze met krullen om moeten gaan. 

6. Onder de douche houd jij je hoofd ondersteboven.

Als jij je haar wast ben je hier wel zo’n tien minuten mee bezig om op elk plekje van je haar te komen. De onderste laag van je bos krullen bereik je alleen door ondersteboven te hangen.

7. Mensen die over je haar heen ‘strijken’

We houden er sowieso niet van als mensen aan ons haar zitten, maar als ze er met hun vingers over heen strijken is het al helemaal vervelend. Het haar naar boven kneden is de beweging die je moet maken.

8. Mensen die vragen: ‘Waarom borstel je je haar niet?’

Omdat er dan meer haar dan lichaam is.

Waren de bovenstaande punten herkenbaar voor je? Onze Color Specialisten geven je graag advies over hoe je jouw krullen het beste kunt behandelen. Check onze twee tutorials waarin wij de mooiste natuurlijke krullen creëeren.

Beeld: Yuri Tand

Categorieën