Iris Poldervaart

5 redenen waarom je kapper je beste vriend(in) is

26 mei 2015

Als je op je social media kijkt, krijg je van het aantal volgers en vrienden toch al snel het idee dat je sociaal gezien geslaagd bent in het leven. Maar wij verklappen je bij deze een geheim: je állerbeste vriend of vriendin is… je kapper! En we zullen je eens uitleggen waarom.

  1. Je kapper weet wat je echte haarkleur is, zelfs als je zelf de draad bent kwijtgeraakt. Door het verven, highlighten en blonderen zal niemand verwachten dat je eigenlijk maar een saaie-muis-achtige kleur haar aan je hoofd hebt hangen, BEHALVE je kapper. Maar wees gerust, die zal het nooit verder vertellen.
  2. En niet alleen je haarkleur blijft geheim, maar onopgemerkt leggen we zoveel vertrouwen bij de kapper neer! Doordat je tijdens je knipbeurt onlosmakelijk bent verbonden met de blik van je kapper via de spiegel krijgen we een niet te onderdrukken gevoel van kwetsbaarheid en storten we opeens ons hart uit in de kappersstoel. Blijkbaar hebben we deze uitbarsting nodig en dat is niet erg, want kappers zijn de beste luisterende oren. Daarom is een knipbeurt bij de kapper effectiever dan een therapiesessie.
  3. Je kapper kijkt dan ook nergens gek van op. Hij of zij heeft al zóveel rare verhalen gehoord dat je je nergens voor hoeft te schamen. En geef toe: dat is een heerlijk gevoel!
  4. Kappers zijn de meest eerlijke mensen in je leven (op je moeder na dan). Alleen zíj hebben het lef recht in je gezicht te zeggen dat je hoofd te dik zal lijken met een pony, dat de haarkleur die je in gedachten hebt je lijkbleek zal maken en dat je op een dictator zal lijken met een korte bob. En alleen je kapper zegt zulk soort dingen zonder je een rotgevoel aan te willen praten, want…
  5. Hun intenties zijn altijd puur. Het enige wat zij willen is jou op je allermooist en weer vol zelfvertrouwen de deur uit laten gaan!

 

Tekst: Rosanne Brakelé
Gebaseerd op een artikel op EliteDaily.com

Categorieën