Iris Poldervaart

Short Hair Updo | Haar tutorial

29 mei 2015

Wij, en met ons vele anderen, houden van korte kapsels. Gelukkig durven steeds meer vrouwen de stap te nemen hun lange haar te laten knippen in een goed, kort model. Er zijn dan ook veel meer stylings mogelijkheden voor kort haar dan je zal denken! Eén daarvan is deze classy short hair updo: kort haar opgestoken met een messy effect. Deze look is gecreëerd met producten van Eimi by Wella door hairstylist en ambassador van Wella Professionals Mark van Westerop.

Mark van Westerop heeft de afgelopen jaren veel belangrijke prijzen in de kapperswereld gewonnen. Naast zijn werkzaamheden in zijn salon werkt hij voor nationale en internationale magazines, commerciële campagnes, televisieprogramma’s en fashion shows. Met zijn brede ervaring en grote passie voor het vak weet hij in te spelen op de individuele behoefte. Maar hij creëert niet alleen excentrieke, vernieuwende looks, hij vertaalt zijn creaties ook naar  draagbare haarstijlen voor elke dag. Het allerbelangrijkst vindt hij dat het uiteindelijke totaalplaatje klopt en dat is dan ook één van zijn sterke kanten.

BEFORE

short hair updo

AFTER

short hair updo

Wat heb je nodig voor deze look?

  • föhn
  • krultang
  • elastiekje
  • U shaped hair pins

Wella EimiTip van Mark

U-pins kan je gebruiken als een soort ankertjes. Steek het speldje van je af en over de hoofdhuid naar je toe. Hou spanning op het speldje en buig de twee uiteinden van elkaar af.

Make-up Look: Glamour Rock

Breng eerst een goede basis aan. De basis van een goede make-up look komt binnenkort online in een step-by-step door The Chair Professional Maico Kemper.

Nadat de basis is aangebracht wordt er een lichte, creamy metallic oogschaduw aangebracht als primer op het gehele ooglid tot de arcadeboog. Breng daarna een donkerbruine oogschaduw aan langs de wimperrand en blend deze naar boven toe uit. Voor een mooi smokey effect wordt er daarna een zwarte oogschaduw aangebracht langs de wimperrand en blend weer naar boven toe uit. Breng een gel eyeliner aan dicht tegen de wimperrand op het bovenste ooglid en op de waterlijn van je onderste ooglid. Krul de wimpers met een wimperkruller en breng zwarte volumizing mascara aan.

De lippen worden bedekt met een concealer. Teken de lip strak in met een auberginekleurig lippotlood en seal met een auberginekleurige lipstick.

Breng contourpoeder aan onder het jukbeen en een glanzende poeder op het hoogste punt van het jukbeen om het gezicht optisch smaller te maken.

Beeld: Marjolein Scheer
Haar: Mark van Westerop
Visagie: Maico Kemper

Categorieën