Iris Poldervaart

Altijd al Color Specialist willen worden? Zo pak je dat aan

10 januari 2018

Dat je bij The Color terecht kunt voor de mooiste haarkleuren wist je natuurlijk al. Op ons online Magazine delen we elke dag de nieuwste trend en de beste tips op haargebied, op Instagram zie je de mooiste kleuren en ook in de salons vind je volop inspiratie, bijvoorbeeld op de tablets of onze Wall of Inspiration. Je staat er wellicht niet altijd bij stil, maar achter elke haarkleur die je bij ons ziet zit een creatieve en getalenteerde Color Specialist die deze kleuren bedenkt en samenstelt. Elke tint is uniek, en achter elke kleur zit een verhaal.

Heb je de basis van het kleuren al aardig onder de knie en wil je jouw vaardigheden nog verder ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor –Wordt Hair Colorist

Do you have what it takes to become a Hair Colorist?

Je hebt er misschien nooit echt bij stilgestaan, maar ook jij kunt een volleerd Color Specialist worden. Haarkleur instituut The Color College biedt vanaf 2022 als eerste in Nederland een opleiding waarbij je geen kappersopleiding nodig hebt om te starten als Hair Colorist. 

Tijdens The Color College – Wordt Hair Colorist opleiding word jij in 12 weken (dagopleiding van 2 dagen per week ) of 40 weken (avond opleiding, 1 avond per week) compleet opgeleid tot beginnend Hair Colorist. Onze Educators brengt jou op hoog niveau alle vakkennis bij die je nodig hebt om de wereld van de Colorist volledig te begrijpen. In deze opleiding wordt het fenomeen kleuren tot in de puntjes uitgelegd. Na het volgen van deze opleiding heb jij de gehele basisfilosofie van het haarkleuren onder de knie!

Wij stelden onze Color Specialisten een aantal vragen over hun job;

Om te beginnen: wat is een Color Specialist eigenlijk?

“Een Color Specialist is iemand die alles weet van kleuren. Als ‘gewone’ kapper ben je vaak vooral aan het knippen en heb je heel af en toe een klant die gekleurd wil worden. Als Color Specialist ben je constant met kleur bezig, en daardoor weet je er ook veel meer van. Er ontstaan constant nieuw trends op kleurgebied, dus als Color Specialist moet je altijd op de hoogte zijn van wat er gaat komen.”

Wat maakt werken bij The Color zo anders dan werken in andere salons?

“Het feit dat je de hele dag met kleur bezig bent is natuurlijk uniek en ontzettend leuk. Daarnaast speelt digitalisering een belangrijke rol bij The Color. Je geeft klanten altijd advies via digitale moodboards. Dat is heel belangrijk, omdat je de kleur zo echt goed kunt laten zien. Op die manier kunnen we altijd een persoonlijk advies geven. Ook maken we heel veel gebruik van social media. We posten constant foto’s op Instagram, maar ook op Facebook en Pinterest.”

Hoe kwam jij op het idee om Color Specialist te worden?

“Ik heb altijd al een passie gehad voor kleur, daarom heb ik een particuliere kappersopleiding gevolgd. Daar kon ik echt veel met kleur bezig zijn en niet alleen met dingen als permanenten. Ik heb dus eigenlijk altijd al in het kappersvak gezeten voor het kleuren, maar merkte bij andere salons dat ik toch vooral moest knippen terwijl mijn interesse daar eigenlijk niet lag. Toen ik The Color leerde kennen wist ik dan ook meteen: daar moet ik zijn.”

Wat doet een Color Specialist eigenlijk zoal?

“Ik ben nu vooral heel veel mooie haarkleuren aan het maken. Maar ik hou me ook bezig met het creëren van goede beelden voor de social media van The Color . Daarnaast is het Creative Team van The Color veel bezig met fotoshoots, trainingen en het opnemen van video’s, bijvoorbeeld tutorials.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Dat je mensen elke dag weer gelukkig kunt maken. Ik had net nog een meisje, zij had niet verwacht dat we haar haar zo zouden kunnen oplichten. Ze was echt blij verrast! Veel mensen hebben wel eens een negatieve ervaring gehad bij de kapper en het is zo leuk als jij ze het gevoel kunt geven dat je ze wél begrijpt.”

Welk advies zou jij geven aan anderen die colorist willen worden?

“Volg kleurcursussen zodat je zelfverzekerd in de salon staat en meer durft. Wees vooral niet bang om fouten te maken, want van fouten leer je. Als je nog helemaal geen ervaring hebt als kapper of met kleuren is het zeker de moeite waard om een opleiding bij The Color College te volgen. Als ik die kans vroeger had gehad, had ik die zeker aangegrepen.”

Schrijf je nu in!

Meer weten of direct aanmelden? Stuur een mailtje naar iris@thecolor.nl

Beeld The Color College: Emma Peijnenburg

Categorieën