Esmee Ames

Balayage, wat is het? Wij leggen het uit.

4 februari 2022

De Balayage kleurtechniek zie je misschien wel vaak voorbijkomen op Instagram of je hoort het in de salon zelf, maar weet jij eigenlijk precies wat het inhoudt of wat het betekent? Wij leren jou wat er met de balayage techniek allemaal mogelijk is en laten we jou zien hoe deze techniek in onze salons zorgt voor een prachtige natuurlijke haarkleur.


Deze techniek waarbij de Color Specialist met subtiele stroken de verf eigenlijk in het haar schildert. Deze techniek is een bleding techniek waarin de aanzet donkerder is en naar een lichtere kleur in de lengtes loopt, hij kan worden in heel veel verschillende manieren. Doordat de Coloris Specialist subtiele en donkere tinten aanbrengt is het resultaat van de Balayage kleurtechniek mooi en natuurlijk.


Het voordeel van Balayage is dat je minder last hebt van uitgroei, dit omdat de haarverf niet over de gehele oppervlakte van het haar wordt aangebracht, maar de vegen van de verf juist meer worden ingezet iets verder van de hoofdhuid. Aan de bovenkant behoud je je eigen haarkleur. De kleur die de Colorist toepast kan blonde zijn maar ook een donkere kleur.


Veel looks zijn mogelijk, neem contact op voor een consultafspraak in één van onze salons, en bespreek welke behandeling jij nodig hebt om het beste resultaat te behalen.

Hier laten wij voorbeelden zien van de Balayage kleurtechniek toegepast door verschillende Colorists uit de verschillende salons:

Wist je dat je een balayage niet alleen in donker haar kunt maken. Ook als jouw haarkleur in de basis licht is kan deze techniek worden toegespast. Balayage zegt namelijk niks over de kleur, maar gaat echt over de techniek die gebruikt word.

Balayage zorgt voor een zonovergoten, natuurlijk ogende haarkleur, met zachtere, minder opvallende uitgroei. De techniek maakt gebruik van licht- en schaduwpartijen om meerdere dimensies aan de kleur te geven.

Balayage is heel anders dan traditionele highlights, omdat er geen folies wordt gebruikt en de kleur uit de vrije hand wordt geverfd. Als je je ooit zorgen hebt gemaakt over een gestreepte kleur na een bezoek aan de kapper, is balayage een zekere manier om dat harde contrast tussen kleuren te vermijden, vooral als je blonder wordt.

Categorieën