Kim Sandee

Hollywood introduceert de nieuwste haartrend: #glasshair

21 januari 2019

Instagram domineert de hashtag #glasshair: de retestrakke boblijn met een glans waar je u tegen zegt. Niemand minder dan haargodin Kim Kardashian is de grondlegger van deze populaire look: haar zo strak alsof het afgesneden is met glas en zo glanzend als een spiegel. Dus zeg maar dag tegen je krultang en haal je stijltang tevoorschijn. Want voor de nieuwste trend ‘glass hair’ mag je haar steiler dan stijl. Het liefst gecombineerd met een superstrakke bob. Celebs als Dua Lipa, Lucy Hale en Selena Gomez gingen je voor met deze look. Durf jij het ook aan? 

Gimme that!

Wie wordt nou niet enthousiast van dit kapsel? Het liefst sprinten we direct naar de kapper. Maar voordat je dit doet moet je even met de volgende dingen rekening houden:

  1. Zorg dat jouw kapper een genie is in het knippen van een strakke boblijn. Dit kost wat tijd, maar dat is het zeker waard. Hoe jammer zou het zijn als de onderkant van je haar ongelijk is of het haar aan de voorkant korter is?
  2. Als de kapper zijn werk eenmaal heeft gedaan is het jouw beurt. Zorg voor een goedwerkende föhn en een stijltang die lief is voor het haar. Een temperatuur van 180 graden op Europees haar is bijvoorbeeld warm genoeg en keramische platen zorgen voor een betere warmtegeleiding. Wanneer je gaat föhnen is het belangrijk dat je je haar van bovenaf naar beneden föhnt. Op deze manier föhn je met de haarschubben mee en krijg je meer glans. Voor een ultiem glanzend resultaat kun je het beste je haar op de koude stand droogblazen!
  3. Zonder producten ben je nergens! De basis begint met een goede shampoo en conditioner; deze moeten er voor zorgen dat het haar luchtig blijft, maar wel glad wordt. Hiervoor kan je het beste kiezen voor een shampoo die vrij is van siliconen of er weinig van bevat. Daarnaast is het superbelangrijk dat je je haar tegen de hitte beschermt met een goede heatprotector zoals de Incredible Milk van milk_shake. Een goede haarolie is ook een musthave, deze verzorgt het haar en zorgt ervoor dat het haar pluisvrij en glanzend is. Een olie die zeker aan deze eisen voldoet is de Moroccanoil treatment, bovendien heeft deze ook een geur om bij weg te dromen. Als finishing touch kan je op het droge en gestijlde haar een glansspray gebruiken zoals de Glimmer Shine van Moroccanoil, deze trekt het licht aan en weerkaatst het zodat het haar een oogverblindende glans krijgt. Shine bright like a diamond!

The Color is niet alleen gespecialiseerd in kleuren, ook voor die superstrakke bob kan je terecht bij een van de Color Specialisten. Maak nu een afspraak via Whatsapp!

Categorieën