Iris Poldervaart

De Hime cut – de nieuwe stijlvolle haar trend

23 mei 2023

In de immer veranderende wereld van haarstijlen en trends is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Een van de meest spraakmakende kapsels van het moment is de Hime Cut. Dit unieke en trendy kapsel heeft snel aan populariteit gewonnen en wordt omarmd door fashionista’s over de hele wereld. Hier duiken we dieper in de oorsprong en betekenis van deze look en ontdek je waarom een bezoek aan een professionele kapsalon een must is om deze look perfect te laten knippen.

Wat is de Hime Cut?

De Hime Cut is een kapsel dat zijn oorsprong vindt in Japan en verwijst naar de traditionele Japanse prinsessenstijl. Het is een kenmerkend kapsel dat gekenmerkt wordt door een scherpe, rechte pony aan de voorkant en langere zijkanten die tot aan de schouders vallen. Het woord “Hime” betekent “prinses” in het Japans, en dit kapsel is bedoeld om een elegante, aristocratische uitstraling te creëren.

Als je de perfecte look wilt krijgen, is een bezoek aan een professionele salon essentieel.

Drie redenen waarom je deze look bij een professional wilt laten knippen

  1. Nauwkeurige cut: Deze look vereist precisie en expertise om het gewenste resultaat te bereiken. Professionele kappers zijn getraind in het creëren van complexe kapsels en kunnen ervoor zorgen dat je er met dit kapsel net zo uit komt te zien als je had gehoopt.
  2. Aanpassing aan gezichtsvorm: Een van de belangrijkste aspecten van dit kapsel is dat het geschikt moet zijn voor jouw gezichtsvorm. Een ervaren kapper kan het kapsel aanpassen aan de contouren van je gezicht, waardoor je de meest flatterende look krijgt.
  3. Stylingadvies: Naast het knippen van je haar, kunnen kappers ook waardevol advies geven over stylingtechnieken en producten die je kunt gebruiken om je Hime Cut er elke dag fantastisch uit te laten zien. Ze kunnen je ook helpen bij het kiezen van de juiste kleur voor je haar, mocht je je look willen versterken met een nieuwe haarkleur.

Hoewel dit kapsel traditioneel geassocieerd wordt met Japan, zijn er ook bekende personen buiten Japan die de hime cut hebben gedragen.

Wij delen vijf bekende personen die al eerder gingen voor de look

  1. Taylor Swift: De Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft in het verleden de hime cut gedragen. Ze experimenteert graag met verschillende kapsels en dit kapsel was een van haar stijlen.
  2. Emma Stone: De bekende Amerikaanse actrice Emma Stone heeft ook de hime cut gedragen. Ze rockte dit kapsel tijdens een periode waarin ze haar haar korter droeg.
  3. Ariana Grande: De populaire Amerikaanse zangeres Ariana Grande heeft deze look gedragen in combinatie met haar kenmerkende hoge paardenstaart. Ze gaf haar eigen draai aan het kapsel door het te combineren met haar iconische look.
  4. Scarlett Johansson: De getalenteerde Amerikaanse actrice Scarlett Johansson heeft de hime cut gedragen voor een van haar filmrollen. Ze liet haar haar in een hime cut-stijl knippen voor de film “Ghost in the Shell”.
  5. Grimes: De Canadese muzikante Grimes, wiens echte naam Claire Boucher is, heeft ook de hime cut gedragen. Ze staat bekend om haar unieke stijl en experimenteert regelmatig met verschillende kapsels, waaronder de hime cut.

Ben jij om en wil jij ook deze unieke look? Maak dan een afspraak bij één van The Color salons, informatie vind je hier; www.thecolor.nl/salons

Categorieën