Kim Sandee

Go Get Inspired: Ink Black Hair

12 februari 2019

Mysterieus, krachtig en sexy; zo zouden wij de nieuwste trend op haargebied omschrijven. Ink Black: wie dit aandurft is een ware daredevil. Ink Black is niet zomaar zwart haar; denk aan houtskool, het is nóg krachtiger en dieper van kleur. Wie goed kijkt bespeurt misschien zelfs een subtiel blauw gloedje. Hoe leuk! Bella Hadid, de Kardashians en Megan Fox zijn de perfecte voorbeelden hoe je deze look rockt.

Ben jij ready voor Ink Black?

Durf jij deze toffe look aan? Houd dan wel even rekening met de volgende dingen om eventuele teleurstelling te voorkomen.

  • Heb jij een lichte huid en heldere blauwe ogen? Dan zal Ink Black jou prachtig staan. De perfecte Sneeuwwitje look-a-like. Je lichte ogen zullen nog meer spreken. Maar besef ook dat donker haar de nadruk legt op jouw bleke huid. Vanaf nu is het lastiger om zonder make-up de deur uit te gaan, dus zet je wekker gerust een kwartiertje eerder. Is jouw huid wat getint en heb je donkere ogen? Dan is jouw haar waarschijnlijk van nature al donker. Ink Black zal je dan ook zeker goed staan, maar ben er bewust van dat dit je waarschijnlijk wat harder maakt. Bovendien zal het ook wat onnatuurlijker staan omdat Ink Black een blauwe of violet ondertoon bevat.
  • Laat je goed adviseren door een professional voordat je voor Ink Black gaat. Je kan bijvoorbeeld licht haar namelijk niet in één keer donker verven (lees: dit kan groen worden). Ook is het lastig om zwart haar weer lichter te maken. Het is waarschijnlijk onmogelijk om in één keer het gewenste resultaat te behalen.
  • Je haar groeit gemiddeld een centimeter per maand, dus jouw eigen haarkleur zal al gauw weer tevoorschijn komen. Ben er dus bewust van dat je iedere 4 tot 6 weken je uitgroei moet bijwerken voor het mooiste resultaat.
  • Was je haar met een shampoo en conditioner voor gekleurd haar. Op deze manier zal de diepe zwarte kleur minder snel vervagen. Maar hou er alsnog rekening mee dat als je de kleur intens wil houden, je regelmatig op bezoek moet bij de kapper voor een opfrisbeurt.

Wil jij weten of Ink Black jou staat? Kom langs bij The Color voor een vrijblijvend adviesgesprek. Maak gauw een afspraak via Whatsapp.

Categorieën