Iris Poldervaart

15 problemen die iedereen met lang haar herkent

12 januari 2016

Lang haar is jaloersmakend mooi, maar brengt ook de nodige problemen met zich mee. Zo heeft jouw haar je al meer dan eens in benarde situaties gebracht. In je slaap bijna gewurgd worden door je eigen lokken? Been there. Helaas lijken mensen met kortere kapsels je niet altijd te begrijpen wanneer je jouw leed probeert te delen. Gelukkig snappen wij je helemaal. Wij verzamelden 15 typische problemen die alleen mensen met lang haar herkennen

 1. Je huis zonder haarelastiekje verlaten is een regelrechte ramp. Waar zijn die dingen toch altijd als je ze nodig hebt?
 1. Wanneer je dat jurkje aan de achterkant dichtritst moet je héél zorgvuldig te werk gaan. Anders is het ‘doei haar, hoi traumatische ervaring’.
 1. Sowieso komt jouw haar overal standaard vast te zitten. In ALLES. Kettingen, sjaals, autogordels en BH-bandjes; jouw lokken zijn nooit veilig.
 1. Je doucheputje raakt net iets vaker verstopt dan bij je vriendinnen met korter haar. En met ‘iets vaker’ bedoelen we natuurlijk ‘veel te vaak’.
 1. Je hebt al ontelbare keren mensen die te dicht bij je in de buurt stonden geslagen met je haar. Soms per ongeluk, maar geef toe: het is ook het perfecte geheime wapen om mensen uit je personal space weg te houden.
 1. Op Pinterest heb je honderden plaatjes gepind van de meest prachtige maar ingewikkelde updo’s en vlechtwerken, die perfect geschikt zijn voor lang haar. Ooit zal je ze uitproberen. Je wacht alleen op een speciale gelegenheid zoals eh… je bruiloft?
 1. Het wassen van je haar geef je meestal halverwege op. Je wortels zijn toch het belangrijkst, right?
 1. Ook het föhnen van jouw haar is werkelijk een dagtaak. Je laat je haar dan ook het liefst aan de lucht drogen.
 1. Borstelen is een work-out op zich. Pluspunt is wel dat je er prachtige gespierde armen aan overhoudt.
 1. Elke keer dat je iets voelt kriebelen op je rug ben je ervan overtuigd dat er een spin zit, die je vervolgens in paniek probeert weg te slaan. Rustig aan, het is maar haar.
 1. Die nonchalante knot bovenop je hoofd die je snel even vast hebt gezet? Schijn bedriegt. Daar kwamen dus mooi even meerdere elastiekjes en een héleboel speldjes bij kijken.
 1. Een selfie nemen van je good hair day is niet iets wat je zomaar even doet. Je haar past namelijk nooit helemaal in het frame. Jij gebruikt dan ook zonder gêne een selfiestick.
 1. Elke keer dat je ziet hoeveel haar je achterlaat op je kleding, de bank en de vloer vraag je je af hoe het kan dat er überhaupt nog haar op je hoofd zit.
 1. Tijdens het sporten doe je je haar altijd netjes in een staart, maar alsnog zit het OVERAL.
 1. Twee woorden: lipgloss en wind. Ugh, the worst.

Maar iedere keer dat je je ergert aan je haar kom je toch weer tot dezelfde conclusie: de schaar erin laten zetten? Dat nooit!

The Chair problemen lang haar

Beeld: Tumblr

Categorieën