Iris Poldervaart

Dit is waarom kappers de beste matchmakers zijn

23 februari 2016

Vergeet Tinder, echte matches worden gemaakt bij de kapper. En nee, dat betekent niet dat je met je kapper moet daten (iets wat we overigens ook ten sterkste aanraden). Wat blijkt: kappers zijn de allerbeste matchmakers. Wist je bijvoorbeeld dat David Bowie en Iman – die toch mooi 26 jaar bij elkaar waren – gekoppeld werden door Bowie’s kapper Teddy Antolin? Doe ons ook zo’n romance! Benieuwd waarom kappers zulke goede matchmakers zijn? Wij verklappen de geheimen.

1.Heb jij bij de kapper wel eens uitgebreid verslag gedaan van je liefdesleven? Precies. Jouw kapper weet dus precies wie er single is én wie er op zoek is.

2. Kappers kennen hun klanten door en door. Zo kan het zomaar gebeuren dat je kapper weet dat jij en die leuke jongen die hij ook knipt een aparte hobby of bijzondere interesse delen. Als er iets een band schept is dat het wel. Zo is het ijs al vóór de eerste date gebroken.

3. Gelukkig kennen kappers ook de minder mooie kanten van hun klanten. Zo zal jouw kapper je nooit koppelen aan iemand die elke keer in de stoel uitgebreid opschept over zijn of haar lange lijst aan veroveringen. Zo weet je zeker dat je kapper je aan een good guy koppelt en niet aan een jongetje met bindingsangst.

4. Ken je ze, die get a grip vrienden die beter weten wat goed voor je is dan jijzelf? Zo’n vriend is je kapper eigenlijk ook. Misschien val jij keer op keer op hetzelfde foute type en vind je het moeilijk om je horizon te verbreden. Gelukkig weet je kapper precies wat jij nodig hebt, en word je zomaar voorgesteld aan iemand waar je zelf nooit naar omgekeken zou hebben.

5. Je kapper weet precies hoe jij op je mooist bent én wanneer jij je het mooist voelt. Zo kan je kapper niet alleen de date voor je opzetten, maar je ook van tevoren nog even een mini-makeover geven. Je kapper wil tenslotte ook dat deze date zo succesvol mogelijk verloopt.

6. Niet alleen op romantisch gebied, maar ook op praktische of zakelijke vlakken is je kapper de ideale matchmaker. Je kapper hoort mensen eindeloos vertellen over hun werk weet dan ook precies waar klanten in het dagelijks leven mee bezig zijn. Heb je juridisch advies nodig? Dan kent je kapper een advocaat. Een aannemer? Die zat toevallig net nog in de stoel. Ben je een freelancer op zoek naar een nieuwe uitdaging? Grote kans dat je kapper alles weet over een cool nieuw project.

Kortom, jouw kapper is niet alleen kapper, maar Tinder, LinkedIn en Marktplaats in één. Kappers brengen mensen dichter bij elkaar en maken zo nieuwe verbindingen. Wat zouden we zonder ze moeten?

 

Categorieën