Iris Poldervaart

Haar psyche: wat je hair language over jou verraadt

10 augustus 2015

Onbewust doen we het allemaal wel eens: aan ons haar zitten. Zonder dat je het door hebt ben je eindeloos met je haar aan het spelen en voor je het weet heb je opeens meer met je haar gedaan dan tijdens een gemiddelde stylingsessie. Totaal onschuldig en betekenisloos? Think again! De betekenis van body language kennen we allemaal, maar ook jouw hair language verraadt meer over je dan je denkt. Benieuwd wat jouw maniertjes zeggen? Wij vertellen je alles over jouw haar psyche. The hair shrink is in!

Je zwaait veel met je haar

Wapper jij regelmatig flink heen en weer met je haar? Good for you! Dit wijst er namelijk op dat gelukkig bent en dat je over een flinke dosis zelfvertrouwen beschikt. Door met je haar te zwaaien zeg je tegen de wereld dat je je goed voelt en dat je gezien mag worden. Mooi meegenomen: met een goede hair flip laat je ook meteen op subtiele wijze je geweldige nieuwe haarkleur of perfecte blowout aan iedereen zien.

Je doet je haar vaak achter je oren

Zit jouw haar vaak achter je oren weggestopt, ook als je niet bezig bent met een intense workout? Het zou natuurlijk kunnen dat je gewoon erg trots bent op je mooie nieuwe oorbellen. Waarschijnlijker is echter dat jij een typische perfectionist bent. Niet zo gek eigenlijk, als je erover nadenkt: als perfectionist gaat alles zoals jij dat wil, en ook je haar doet hier aan mee. Geen eigenwijze losse plukjes dus. Heb je er wel eens aan gedacht om een cool slicked back kapsel te nemen? Als perfectionist is dit dé hairdo voor jou.

 

Je draait je haar om je vinger

Je kent het misschien wel: je staat rustig met iemand te praten wanneer je merkt dat je al die tijd al met je haar aan het spelen was. Oeps, denkt hij nou dat je met hem stond te flirten? Gelukkig ben je zeker niet de enige die dit doet. Wij vrouwen zitten vaak onbewust aan ons haar als we moe of zenuwachtig zijn, of gewoon omdat ons haar zo lekker zacht is. Yes, die nieuwe conditioner werkt dus echt. Helaas zien mannen dit vaak als teken van interesse. Toch maar even je haar met rust laten dus, de volgende keer dat je uit beleefdheid een praatje maakt met je enge buurman.

Je zit aan je gespleten punten

Natuurlijk heb je nooit gespleten punten. Je verzorgt je haar tenslotte goed, right? Maar geef toe, toch betrap je jezelf er wel eens op dat je aan je gespleten punten zit. Ai, deze gewoonte is niet zo onschuldig als je zou denken. Dit zorgt er namelijk voor dat er bij je eerstvolgende kappersbezoek een flink stuk van je haar moet worden afgehaald. Bye bye lang haar! Het goede nieuws: aan je haarpunten zitten betekent niets meer dan dat je zenuwachtig bent. Dus adem even diep in en uit, maak een kop thee voor jezelf en relax. Wat dit over je zegt is eigenlijk gewoon dat het hoog tijd is om weer eens een bezoek te brengen aan je kapper!

Je bijt op je haar

Kauw jij wel eens op je haar, en ben je benieuwd wat dit over jou zegt? Het zomaar kunnen dat je het ontbijt iets te vaak overslaat en uit pure noodzaak gedurende de dag aan je haar begint te knagen. Of misschien zijn de haarproducten die je gebruikt stiekem gewoon wel heel lekker? Hoe dan ook, tijd voor een snack!

 

Tekst: Anna van der Griend

 

Categorieën