Iris Poldervaart

Don’t try this at home: de allerslechtste beautytips

27 oktober 2015

Normaal gesproken kun je bij The Chair terecht voor de beste tips en tricks op het gebied van haar en make-up. Informatie waar je echt iets aan hebt; onze tips komen tenslotte rechtstreeks van het The Chair professionals team, óf we spreken uit persoonlijke ervaring. Maar niet alle informatie die je online vindt is even betrouwbaar. Zo staat het internet vol met hacks en trucjes die totaal niet werken of, nog erger, eigenlijk ontzettend gevaarlijk zijn. Speciaal om jou te behoeden voor een regelrechte beautycrisis hebben wij de allerslechtste beautytips op internet verzameld. Don’t try this at home!

  1. Breng je dagcrème aan terwijl je gezicht vochtig is. Toegegeven, het klinkt best logisch: hiermee zou je het vocht ‘vastzetten’ op je gezicht en zo je huid nog beter hydrateren. In de praktijk zorgt het er echter alleen maar voor dat je dagcrème verdunt wordt en niet goed op je gladde huid blijft zitten.
  2. Test foundation op je hand. Het is al moeilijk genoeg om de juiste tint foundation uit te zoeken wanneer je in een winkel staat met duwende klanten, opdringerige verkopers en een overvloed aan kunstlicht. En likje foundation op je hand aanbrengen en snel kijken of de kleur enigszins overeenkomt is niet de oplossing. Je hand heeft namelijk – verrassing – een heel andere kleur dan je gezicht. De juiste kleur vind je wél door de foundation op je nek te testen. You’re welcome.
  3. Verberg donkere kringen onder je ogen met een dikke laag concealer. Kort nachtje gehad? Door veel concealer onder je ogen aan te brengen, vooral in een lichte kleur, benadruk je de kringen juist. Kies liever voor concealer met een oranje ondertoon en onthoud: less is more.
  4. Nagellakremover maakt je uitgedroogde nagellak weer zo goed als nieuw. We zouden willen dat het zo makkelijk was, maar oude flesjes uitgedroogde nagellak geef je echt geen tweede leven door er remover bij te doen. Hiermee zorg je er alleen maar voor dat het lakje streperig opdroogt op je nagel. Gebruik in plaats daarvan een beetje nagellakverdunner, dit is speciaal bedoeld om je droge nagellak nieuw leven in te blazen.
  5. Gebruik haarspray om je make-up te fixeren. Wie dit bedacht heeft moet een behoorlijke sadist geweest zijn, want hoe afschuwelijk klinkt het om haarspray recht in je gezicht te spuiten? Om nog maar te zwijgen over wat dit met je huid doet. Als je toch zeker wilt weten dat je make-up de hele dag intact blijft, kies dan altijd voor een speciale make-up settingspray die dit ook echt als doel heeft.
  6. Doe vaseline op je wimpers om ze langer en dikker te laten lijken. Vaseline is handig voor een heleboel beauty hacks, maar deze slaan we toch echt even over. Het kan er namelijk zorgen voor verstopte poriën rond je wimpers en daarmee ook meteen puistjes veroorzaken. Niet iets wat je rond je ogen wil hebben. Toch langere wimpers creëren zonder aan de nepwimpers te gaan? Doe dan een beetje babypoeder op je wimpers voor je mascara aanbrengt of kies gewoon voor een mascara met verlengend effect.
  7. Licht je haar op met citroensap. Citroensap in je lokken doen en dan lekker in de zon zitten voor een oplichtend effect, die tip hebben alle dames die lichter haar willen zonder verven vast al eens gehoord. Helaas droogt dit je haar enorm uit, zodat je na een dagje in de zon niet alleen met lichter, maar ook droger haar thuiskomt. Skip de citroensap, ook door alleen zonlicht zal je haar al een paar tinter oplichten.
  8. Maak je eigen zelfbruiner met gemalen koffie. Hoewel deze hack niet per sé schadelijk is, is het wel een verspilling van tijd én van koffie. Koffie zal je huid namelijk niet mooi egaal donkerder maken; een ‘tan’ sessie met koffie zal hooguit een paar onduidelijke vlekken op je huid opleveren. Waar gemalen koffie dan wel goed voor is? Als exfoliërende scrub bijvoorbeeld. Of gewoon om koffie mee te zetten natuurlijk.
  9. Doe eyeliner op je wimperkruller voor een instant lijntje. Het lijkt zo’n perfecte tip voor iedereen die haast heeft ‘s ochtends (juist, iedereen dus): je wimpers krullen en meteen je eyeliner zetten. Maar de eyeliner die uiteindelijk achterblijft op je oogleden lijkt in de verste verte niet op het rechte lijntje dat je gewend bent. Leuk bedacht dus, maar uiteindelijk ben je waarschijnlijk meer tijd kwijt aan het corrigeren van je eyeliner dan dat je zou zijn wanneer je het lijntje gewoon met de hand zet. Daar gaan die kostbare seconden…
  10. Deze tip wint toch wel de prijs voor slechtste beautytip op internet: maak je eigen mascara van… Oreo cookies? Yep, het staat er echt. Deze tip ging een tijdje geleden viral en wij kunnen maar niet begrijpen waarom. Met ingrediënten als Oreo’s, waterstofperoxide en watjes is dit DIY project niet alleen tijdrovend maar ook nog eens enorm gevaarlijk voor je ogen. Voortaan toch maar weer gewoon kiezen voor een mascara waar je favoriete snack niet in verwerkt zit dus.

 

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën