Iris Poldervaart

Hoe (ab)normaal zijn jouw beauty habits?

23 augustus 2016

Weet je nog? Een tijdje geleden vroegen we je om jouw mening te geven over The Chair, maar ook over jouw haar- en make-up gewoontes. En dat hebben we geweten; we kregen enorm veel uiteenlopende, en vooral ook heel verrassende reacties. Benieuwd hoe normaal – of abnormaal – jouw beauty habits zijn? Wij hebben de meest opvallende resultaten voor je verzameld. Lees en leer!

  • Nederlandse vrouwen mogen dan wel de reputatie hebben behoorlijk low maintenance te zijn, sommige beautyproducten gebruiken we echt allemaal. Mascara is sowieso een must, maar ook wenkbrauwproducten, foundation, lipstick, eyeliner en blush behoren tot de grote favorieten.
  • Opvallend: de producten die momenteel de meeste buzz veroorzaken in beautyland, namelijk bronzer en highlighter, worden door jullie bijna niet gebruikt. Al denken wij dat daar binnenkort best wel eens verandering in zou kunnen komen – stay tuned voor de belangrijkste beauty trends van dit najaar. Ook concealer is niet populair. Al die flawless huidjes zijn dus puur natuur. Wij zijn onder de indruk!
  • Wat haarproducten betreft houden jullie het graag simpel: de föhn en een goed glansserum zijn, heel begrijpelijk, dagelijkse kost en ook krul- en stijltangen doen het goed. Maar van mousse, volumepoeder en haarspray moeten jullie eigenlijk niet heel veel hebben. Grappig genoeg is droogshampoo, wat door sommige mensen toch echt gezien wordt als één van de beste uitvindingen van de 21e eeuw, totaal niet belangrijk voor de meesten van jullie. Shock!
  • Zeg eens eerlijk: hoe lang zit jij ‘s ochtends voor de spiegel? Als het aan je ouders of wederhelft ligt waarschijnlijk veel te lang (ze begrijpen er toch niks van) maar wij vinden het eigenlijk best meevallen: gemiddeld zo’n 30 minuten per dag. In die tijd doen jullie je haar én make-up. Dat is best vlot, zeggen wij zo.
  • Hier worden kappers blij van: bijna de helft van jullie koopt haarproducten direct in de salon, en luisteren dan ook meteen goed naar het advies wat hierbij door de professional wordt gegeven. Dat is mooi, want dat betekent dat degene die het meest van jouw haar weet, namelijk je kapper, ook echt invloed heeft op jouw productkeuze en je dagelijkse haar-routine. En daar staan wij 100% achter!
  • Naast kappers luisteren jullie ook goed naar het advies van vrienden en familie, magazines en online platforms à la The Chair (thanks guys!) en bloggers en vloggers (ze worden niet voor niets social influencers genoemd).
  • Veel van jullie kopen make-up, huidverzorging en haarproducten in ‘fysieke’ winkels (denk: drogisterijen, speciaalzaken en beauty counters bij parfumerieën), maar online shopping is ook erg populair. Logisch, want was is er nou makkelijker dan beautyproducten shoppen vanuit je luie stoel? Wij zijn in ieder geval verslaafd.
  • Qua budget houden de meesten van jullie het bescheiden: twee derde van jullie liet weten per maand niet meer dan 50 euro uit de geven aan beautyproducten. Eén derde van jullie heeft een iets groter gat in haar hand en geeft per maand zo’n 100 tot 150 euro uit aan haar- en make-up spullen. Hey, we won’t judge you.

Had jij deze resultaten zien aankomen? En – ook erg interessant – hoe verhouden jouw persoonlijke beauty habits zich tot die van andere vrouwen? Nu weet je het!

Tekst: Anna van der Griend
Beeld: Tommy Hilfiger

Categorieën