Iris Poldervaart

10 beauty fouten die we allemaal maken

9 februari 2016

Je ergeren aan je eigen beauty fouten? We’ve all been there.

Bekend probleem van iedere beauty junkie: als je naar foto’s van jezelf van een paar jaar geleden kijkt zie je niet hoe leuk je vrienden erop staan of hoe gezellig je het had, maar alleen hoe ongelooflijk slecht je make-up zat. Je weet inmiddels: als het op make-up aankomt ben je nooit uitgeleerd. Denk je net dat je de perfecte full face routine helemaal onder de knie hebt, Kom je erachter dat je het he-le-maal verkeerd deed. We geven toe, dit overkomt ook ons nog regelmatig. Dit zijn de 10 beauty fouten die we allemaal gemaakt hebben (of nog steeds wel eens maken).

  1. Niet checken of je lippenstift op je tand hebt

Je lippenstift kan nog zo on fleek zijn, wanneer je lipkleur zich heeft verplaatst van je lippen naar je tanden is dat het enige waar mensen naar kijken. Voortaan toch maar even op een tissue happen, en ook een last minute mirror check is zeker geen overbodige luxe.

2. Geen maat houden met mascara

Je hebt volume, en je hebt spinnenpootjes. Als het motto ‘less is more’ ergens in je make-up routine van toepassing is, is het wel bij het aanbrengen van je mascara.

3. De verkeerde kleur foundation gebruiken

Kom je er tot je grote schrik wel eens achter dat je nek een heel andere kleur heeft dan je gezicht? De boosdoener is je foundation. De oorzaak: veel vrouwen testen foundation op hun hand, terwijl deze vaak één of twee tinten donkerder is dan je gezicht. Zo ga je dus met een totaal verkeerd product naar huis. Beter is het om je foundation op je kaaklijn te testen.

4. Je wenkbrauwen teveel epileren

Net als ons haar, is ook wat we met onze wenkbrauwen doen sterk onderhevig aan trends. Niks mis mee, behalve dat wenkbrauwen niet altijd terug groeien naar hun oorspronkelijke staat. Lekker dan; heb je eerst alles braaf hebt weggeplukt, word je nu opeens geacht volle wenkbrauwen te hebben (dank je wel hè, Cara). Subtiel bijtekenen kan natuurlijk altijd, maar: voorkomen is beter dan genezen. Gebruik voortaan dat pincet dus alleen als je écht zwervende haartjes hebt, niet om de vorm van je wenkbrauwen te veranderen.

5. Je oogschaduw niet blenden

Toegegeven, de #eyesoftheday foto’s die we langs zien komen op instagram zijn vaak van een wel heel hoog niveau en niet altijd na te maken zonder professionele skills. Maar als je verschillende kleuren oogschaduw gebruikt, is blenden toch echt wel een must.

6. Iets te enthousiast blush aanbrengen

Er bestaat een grens tussen ‘gezonde blos’ en ‘clownesk’, maar waar die grens precies ligt? Dat is is een gevalletje van trial and error. Mocht je nou in die spiegel kijken en merken dat je echt teveel blush op hebt, dat kan je dat altijd fixen door wat transparant poeder op je wangen aan te brengen. Maar dan niet te veel hè (zie punt 8).

7. Je lippen overlinen

Kylie Jenner mag deze trend dan wel razend populair gemaakt hebben, dat betekent niet dat deze look in het echte-leven-zonder-filter ook werkt. Als je cupidoboogje je neus zo ongeveer aanraakt ziet iedereen heus wel welk trucje je gebruikt. Extra minpunten als je lipliner ook nog eens duidelijk zichtbaar is.

8. Je gezicht teveel matteren

Niemand wordt blij van een glimmende t-zone, maar je natuurlijke glow hoeft niet bedekt te worden onder een poederig masker. Breng alleen wat matterend poeder aan op de kin, neus en voorhoofd en laat de rest van je gezicht lekker stralen.

9. Te experimenteel contouren

Net als het perfectioneren van je oogschaduw is ook het shapen van je gezicht een vaardigheid die je kunt trainen. Niemand wordt geboren met de perfecte contouring skills – zelfs niet de make-up artist van Kim Kardashian. Kwestie van heel veel oefenen dus, want die duidelijke bruine vegen onder je jukbeenderen zijn geen goede look.

10. Plamuren met concealer

Concealer – op een gedeelde eerste plaats met koffie –  is misschien wel de grootste lifesaver voor iedereen die de acht (of zeven) uur slaap niet altijd haalt. Toch bestaat er ook zoiets als teveel concealer, met als resultaat een cakey gezicht en make-up die juist de lijtjes onder je ogen benadrukt. Spaarzaam gebruiken dus!

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën