Iris Poldervaart

13 dingen die je kapper nooit tegen je zal zeggen

18 mei 2017

Je ziet je kapper regelmatig, jullie hebben een goede band en jullie kunnen echt overal over praten. Hoewel, overal? Schrik niet, maar er zijn dingen die je kapper je misschien niet vertelt. Met de beste bedoelingen, dat dan weer wel. Om je niet te kwetsen bijvoorbeeld, of om toch enige vorm van professionaliteit te behouden. Eigenwijs als we zijn vertellen wij van The Chair het je lekker toch: dit zijn de dingen die je kapper nooit tegen je zal zeggen. Niet verder vertellen hoor.

Je kapper zegt niet tegen je…

… Dat “een klein beetje bijpunten” echt geen optie is omdat de onderkant van je haar gewoon niet meer te redden is. Zo gaat er misschien toch een centimeter of twee meer af dan je verwacht had maar ja, dat kon ook echt niet anders.

… Waarom hij of zij je een bepaald kapsel aanraadt. Het zou zomaar kunnen dat “dit complimenteert de vorm van je gezicht” eigenlijk “dit leidt de aandacht af van je prominente voorhoofd” betekent. Alles om jouw gevoelens te sparen!

… Hoe slecht de vorige kapper was. Als je kapper je een bedenkelijke blik geeft met de vraag “waar heb je je haar de vorige keer laten knippen?” dan kan jij waarschijnlijk wel uitvogelen wat dat betekent.

… Dat hij of zij een behoorlijke offday heeft. Het is hartstikke menselijk om eens een keer de hele dag thuis op de bank Netflix te willen kijken, maar jij als klant hoeft dat niet te weten.

… “Wat leuk, hoe lang ben je al zwanger?” Bij twijfel ver van deze vraag vandaan blijven want dit kan dus enórm verkeerd uitpakken.

… Dat je outfit- en make-upkeuze van vandaag een beetje twijfelachtig zijn. Lelijk ben je nooit, maar deze kleren doen je geen recht.

… Dat de klitten in je haar waarmee je de salon binnenkwam er echt niet uit te krijgen zijn. Natuurlijk, de schaar gaat er toch in, maar dit is wel heel moeilijk werken.

… Dat hij of zij zich vanochtend verslapen heeft, net de salon is komen binnen rennen en er dus eigenlijk nog helemaal niet klaar voor is om jouw haar te knippen.

… Welke sappige, persoonlijke roddels andere klanten gedeeld hebben. De kapper-klant geheimhoudingsplicht bestaat echt, en wij zijn er erg dankbaar voor!

… Dat het eigenlijk allang tijd was voor zijn of haar lunchpauze of – nog erger – rookpauze. Hoeveel honger of behoefte aan een sigaret je kapper ook heeft, jouw haar gaat altijd voor!

… Dat de salon geen kinderspeelplaats is. Uiteraard zijn kids van harte welkom voor een knipbeurt en veel salons doen ook hun best om kindvriendelijk te zijn, maar je kapper kan zich niet op jouw haar focussen én zorgen dat je kroost niet aan de haal gaat met hitte tools of stylingproducten.

… Hoe strak zijn of haar planning werkelijk is. 5 minuten te laat op je afspraak verschijnen kan het schema van de hele dag al totaal in de war schoppen. Laat het altijd even weten als je verlaat bent en een no-show wordt zeker niet gewaardeerd.

… Dat je – ondanks de meegenomen foto – niet precies als Jennifer Aniston de deur uit zult lopen. Hoe goed je kapper ook dezelfde cut en color kan creëren, hij of zij kan in die korte tijd nooit hetzelfde realiseren als het team aan professionals dat menig celeb stand-by heeft staan. Sta dus open voor suggesties en veranderingen die beter matchen met jouw haartype en gezichtsvorm. 

 

Geschreven i.s.m. The Chair’s Hair Professionals
Beeld: Celeb Mafia, Pinterest

Categorieën