Georgien Modijefsky

Athluxury en Sassleisure: variaties op de Athleisure trend

15 februari 2017

De term ‘athleisure’ heeft officieel een plaats ingenomen in onze fashion (en beauty) vocabulaire. Niet verbazingwekkend; het heeft in redelijk korte tijd een zeer prominente plaats ingenomen in het straatbeeld. Het natuurlijke gevolg hiervan is dat er nieuwe trends in opkomst zijn die hier op voortborduren. Had je al gehoord van athluxury en sassleisure?

Waar het niet zo lang geleden nog not done was om in je sportkleding rond te lopen terwijl je niet daadwerkelijk van en naar sport onderweg was, heeft men nu de athleisure trend massaal omarmd. We houden onze comfortabele kleren graag nog wat langer in onze kast, en dus kijken we naar de toekomst van athleisure – bestaat die? Jazeker! Maar er zijn nu ook meerdere manieren om hem te dragen.
Er zijn altijd mensen die een eigen draai aan een trend geven, en soms groeit deze uit tot een geheel eigen trend. Zoals athluxury en sassleisure: allebei variaties op de athleisure trend (zoals door de namen al redelijk duidelijk wordt). En waar de één redelijk dichtbij athleisure blijft, gaat de ander zijn eigen weg.

SassleisureThe Chair athluxury

Sassleisure is het brutale zusje van athleisure. Sportief wordt gecombineerd met wat meer edge en/of grunge. Het grunge gedeelte van deze trend doet een beetje aan de jaren negentig denken. Sterren als Gigi Hadid en Kendall Jenner zijn al helemaal fan. Denk bijvoorbeeld aan sneakers en een sporttrui bij een leren broek of een bomberjack en sneakers over een slip dress.

Athluxury

Dit is een trend die je zowel kan aanspreken als je totáál geen fan was van de athleisure trend, als wanneer je meteen je kast hebt gevuld met sneakers en bomberjacks (wel een fan dus). Athluxury staat pal tegenover sassleisure. Deze variant is juist een stuk netter, dare we say chiquer zelfs, dan zowel athleisure als sassleisure. Denk: countryclub of golfclub ‘preppy sportief’.

Twee totaal verschillende richtingen dus, maar ze kunnen in ieder geval allebei comfortabel gedragen worden (oké, misschien niet de korsetriem á la Bella). Welke van deze trends ga jij zeker proberen?

Categorieën