Kim Sandee

Zwanger? Alle haarfeiten- en fabels op een rij!

19 februari 2019

Iedere week krijgen we wel een telefoontje van een zwangere vrouw in nood. “Mijn haar ziet er niet meer uit, maar ik durf mijn haar niet te kleuren omdat ik zwanger ben”. No worries mommies to be, we gaan voor eens en altijd dit fabeltje de wereld uit helpen: je haar kleuren tijdens de zwangerschap is geen enkel probleem! Maar houd wel even rekening met de volgende weetjes zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat gebeurt er met je haar als je zwanger bent?  

Ondanks het feit dat je je haar gewoon kunt kleuren tijdens de zwangerschap, gebeurt er wel degelijk iets met je haar in de 9 maanden van dragen. Hormonen; you can blame them. Als je zwanger bent verandert vaak de textuur van je haar. De vorm van je haarzakje kan veranderen wat ervoor kan zorgen dat je haar van krullend naar stijl gaat of dat je eens zo gladde haar ineens frizzy wordt. Het kan soms twee jaar duren voordat je haar weer de oude is. Is je haar tijdens de zwangerschap ineens futloos? Ook dat kan helaas kloppen. Je lichaam is hard aan het werk en mist soms nodige voedingsstoffen. Probeer voedende haarmaskers te gebruiken en zwangerschapsvitaminen; zodat jouw lichaam en haar niets te kort komt. Als laatste zal je merken dat je haar voller lijkt dan ooit tevoren. Normaal gesproken verlies je zo’n 100 haren per dag, tijdens je zwangerschap is dat een stuk minder. Je hebt dus niet ineens meer haar, nee, je verliest er gewoon wat minder. Schrik dan ook niet als na de komst van de kleine je haar ineens weer uitvalt! Dit had je van vroeger ook, je bent het alleen niet meer gewend.

Haar kleuren tijdens de zwangerschap

Er is heel veel onderzoek gedaan of het verven van je haar schadelijk is voor je baby. Dit is niet het geval. De EU stelt zeer strenge eisen aan cosmeticabedrijven waar haarverf aan moet voldoen. Je kunt dus met een gerust hart jouw inmiddels volle haardos kleuren. Uiteraard alleen als dit goed voor je voelt! Besluit je je haar te kleuren? Houd er dan wel rekening mee dat je haar ineens anders kan reageren op verf. Doordat je haartextuur verandert, kan een kleur misschien net wat anders uitpakken dan voorheen.

Wil jij meer weten over kleuren tijdens je zwangerschap?Onze Color Specialisten geven mama’s in spé met alle liefde kleuradvies.  Maak gauw een afspraak via Whatsapp!

Categorieën