Iris Poldervaart

De wire nails trend verandert je nagels in sieraden

2 februari 2017

Als het om nail art gaat, lijken mensen tegenwoordig steeds inventiever te worden. Hoewel niet alle nageltrends in onze ogen een succes zijn (we denken bijvoorbeeld aan fuzzy nails en duck nails) bewonderen we de creativiteit. Daar is ook de nieuwste manicure trend weer een voorbeeld van: wire nails.

Wire nails: subtiel en surrealistisch

De trend werd in het leven geroepen door de Zuid-Koraanse nail artist Eun Kyung Park, die al eerder voor hypes rond shattered glass nails, gemstone nails en diamond nails zorgde. Maar vergeleken met deze eerdere nail art trends zijn wire nails verrassend subtiel en minimalistisch (en vooruit, ook wel een klein beetje surrealistisch).

Om deze look te creëren maakt Park gebruik van dun ijzerdraad, dat ze met een pincet in allerlei abstracte en grafische 3D vormen. Het resultaat: nagel omlijstingen, cuticle cuffs (een stukje ijzerdraad tegen de rand van de nagelriem) en zelfs Picasso-achtige gezichtjes. Allemaal gemaakt van stukjes metaaldraad.

Neon nails

De inspiratie voor deze trend is minstens net zo bijzonder als de look zelf. Park liet zich namelijk inspireren door ouderwetse neon verlichting, momenteel ook al zo’n populaire trend op Instagram en Pinterest. Park legt uit: “wanneer je neonverlichting maakt, moet je het draad op een bepaalde manier buigen om de letters te creëren. Het is één lange draad die je buigt om zo de letters te maken en aan elkaar te verbinden”. Zelf ziet Park de wire nails eigenlijk meer als sieraad dan als manicure. “Nagels zijn een accessoire. Ik wilde dit gebruiken als een expressie, net als ringen”.

DIY

Hoewel wire nails er vrij complex uitzien, is het volgens Park voor de doorgewinterde DIY-er helemaal niet zo moeilijk om de look zelf na te maken. Als tip geeft Park om een draadje te kiezen dat zo dun mogelijk is. Als basis voor de nagels gebruikt ze een kleurloze gellak en om het draadje te sealen een transparante topcoat. En misschien nog wel de belangrijkste tip: zorg dat je het scherpe uiteinde van het draadje goed afwerkt. Dit voorkomt dat het je kleding beschadigt als je je hand er langs haalt. Om nog maar te zwijgen over wat het met je huid zou kunnen doen – au.

Eén groot voordeel van wire nails? Nooit meer gechipte nagellak. Kijk, daar tekenen we voor.

Categorieën